Hlavní obsah

VIDEO: Potyčka diváků Djokoviče nerozhodila, úder mezi nohama ale odmítl

NEW YORK

Tenisoví fanoušci byli ohromeni, když světová hvězda Roger Federer předvedla v prvním kole US Open parádní úder mezi nohama, kterým vyhrál jeden z míčů v zápase s Argentincem Dabulem. A chtěli podobný kousek vidět znovu, tentokrát se jej dožadovali v duelu druhého kola mezi Novakem Djokovičem a Němcem Philippem Peztschnerem. Marně, srbský vtipálek je nevyslyšel.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Novak Djokovič míjí míček v zápase s Petzschnerem

Článek

Djokovič během zápasu s Petzschnerem dobíhal na zadní čáru lob a v tom se z hlediště ozvaly výkřiky, aby napodobil Federera. Srbský tenista ale neriskoval a zahrál bekhendový prohoz. Přesto se známý vtipálek po zápase postaral o rozruch.

Bývalý americký tenista Brad Gilbert, momentálně pracující pro televizní stanici ESPN, se jej totiž zeptal,  zda má vůbec úder mezi nohama v herním repertoáru. "Ne. Já mám mezi nohama něco úplně jiného," odpověděl na mikrofon Djokovič a totálně rozesmál publikum. "Ale nebojte se, nebudu vám to ukazovat," dodal hráč.

Po utkání, které vyhrál ve třech setech, už mohl být Djokovič opravdu vysmátý, ale na začátku mu i trochu zatrnulo. Během prvního setu se totiž v hledišti spustila hádka mezi diváky, která vyvrcholila menší potyčkou. Oba tenisté tak na chvíli přestali hrát. Ochranka turnaje nakonec vyvedla tři diváky v poutech.

"Bylo to hodně daleko od kurtu, takže jsme těžko mohli vidět, co se tam doopravdy dělo," tvrdil poté na tiskové konferenci Djokovič. "Já jen doufám, že to nebyli Srbové," dodal třiadvacetiletý tenista.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová