Hlavní obsah

Tenistka Peschkeová myslí na vítězství na US Open

Pětatřicetiletá tenistka Květa Peschkeová je po vyřazení všech zástupců ve dvouhře největší českou nadějí na titul na US Open. Ve čtyřhře by chtěla spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou poprvé v kariéře získat grandslamový vavřín. "Soustředím se na svůj výkon," řekla Pescheová spolupracovníkovi ČTK, že nepřemýšlela o tom, že je nyní na turnaji největší českou hvězdou.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Květa Peschkeová.

Článek

Peschkeová hraje v New Yorku již svoji sedmadvacátou čtyřhru na grandslamovém turnaji. Na výhru zatím čeká marně, i když už vystřídala po svém boku několik partnerek. Se Srebotnikovou ale byla blízko. Postoupily do finále pařížského antukového Roland Garros, v kterém podlehly americkým sestrám Sereně a Venus Williamsovým.

Nyní Peschkeová myslí na úspěch ve Flushig Meadows. "US Open si ohromně užívám. Ráda bych se konečně stala šampiónkou. Proč by to nemohlo být právě v New Yorku?" řekla s nadějí v hlase.

Čtyřhru žen na US Open naposledy z českých hráček vyhrála Jana Novotná, která triumfovala v roce 1998 s Martinou Hingisovou.

V osmifinále Peschkeovou a Srebotnikovou čekají Američanky Bethanie Matteková-Sandsová a Meghann Shaugnessyová. "V New Havenu jsme je porazily ve finále," řekla Peschkeová s vírou, že totéž zopakují i v New Yorku.

Na kurtech v New Yorku má fedcupová reprezentantka šanci uspět rovněž ve smíšené čtyřhře. Tentokrát spojila síly na poslední chvíli s o pět let mladším Aisamem-Ul-Haq Qurešim z Pákistánu, spolupráci si zatím pochvaluje, což dokládá jejich postup do čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: