Hlavní obsah

Blonďatý hit dne na US Open: Wozniacká versus Šarapovová

NEW YORK

Ženská dvouhra na tenisovém US Open dnes zažije předčasný vrchol. Na jedné straně Dánka Caroline Wozniacká, která ve třech zápasech ztratila pouhé tři hry, a proti ní ruská kráska Maria Šarapovová, jež ve 3. kole ohromila výsledkem 6:0, 6:0. Hrát se však bude teprve osmifinále...

Foto: ČTK/AP

Dánka Caroline Wozniacká

Článek

Forma, kterou obě blonďaté soupeřky v New Yorku nabraly, je bez přehánění oslňující. „Hraju nejlepší tenis v kariéře,“ myslí si druhá hráčka světa Wozniacká. Po odstoupení Sereny plní roli turnajové jedničky a prozatím jí to jde náramně. Tři ztracené gamy za tři utkání? To se při grandslamu naposledy povedlo Mary Piercové na French Open v roce 1994.

Dvacetiletá Dánka z polské sportovní rodiny se o víkendu přiznala, že v juniorském věku nesmírně obdivovala Annu Kurnikovovou. „Vážně jsem chtěla vypadat jako ona. Byla v každé reklamě,“ snila Wozniacká. Tenisově ovšem ruskou hráčku, která nikdy nevyhrála žádný turnaj WTA, dávno předstihla.

K úspěchům, jichž dosáhla její dnešní, o tři roky starší soupeřka, má však stále dost daleko. Šarapovová v profikariéře vyhrála o 150 zápasů více než Wozniacká, v New Yorku už dokázala před čtyřmi roky triumfovat, a hlavně: dva vzájemné zápasy s Dánkou jasně ovládla. Ten z roku 2008 na tvrdém povrchu dokonce 6:0, 6:1.

Maria Šarapovová v zápase, v němž z US Open vyřadila Ivetu Benešovou.foto: ČTK/AP

„Nebudu vymýšlet novinky. Chci hrát agresivně, útočně,“ potvrdila Šarapovová, která je hlavně díky atraktivnímu vzhledu nejbohatší sportovkyní světa. Kontrakt s firmou Nike jí v průběhu osmi let vynese víc než miliardu korun!

Přesto má na rozdíl od Kurnikovové dál i tenisové ambice a ke třem grandslamovým titulům (Wimbledon 04, US Open 06, Australian Open 08) má v plánu přidat další. „Porazit Šarapovovou, to byl velký krok k tomu, abych minimálně zopakovala loňský výsledek,“ ví Wozniacká, která před rokem prohrála až ve finále s Belgičankou Clijstersovou. „Mám toho v tenise za sebou víc než Carolina. V rozhodujících momentech zůstávám v klidu,“ kontruje Ruska.

Reklama