Hlavní obsah

Cibulková na US Open porazila Kuzněcovovou a je ve čtvrtfinále

NEW YORK

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále US Open. Ve 4. kole si překvapivě poradila s vítězkou posledního grandslamu sezóny z roku 2004 Ruskou Světlanou Kuzněcovovou 7:5 a 7:6 (7:4).

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Slovenská tenistka Dominika Cibulková se raduje z vítězství nad Světlanou Kuzněcovovou v osmifinále US Open.

Článek

Jedenáctá nasazená Ruska přitom měla zápas dobře rozehraný a v prvním setu vedla 4:2 a ve druhém 3:1, jenže Cibulková dokázala vždy skóre otočit. A to hlavně zásluhou nepřesné hry soupeřky, která udělala 42 nevynucených chyb.

"Soupeřka hrála dobře, ale já bojovala sama se sebou a ne s ní. Nedařilo se mi. Přitom tenhle zápas jsem měla vyhrát," prohlásila Kuzněcovová, která s Cibulkovou prohrála podruhé za sebou.

Cibulková, které patří až 45. místo v žebříčku WTA, dosud byla na US Open nejdále ve 3. kole. Aby ale vyrovnala svůj rekord z grandslamu v podobě účasti v semifinále Roland Garros 2009, musí zdolat ještě vítězku souboje mezi nasazenou jedničkou Carolinou Wozniackou z Dánska a Ruskou Marií Šarapovovou.

Mezi muži prošel do nejlepší osmičky třetí nasazený Novak Djokovič ze Srbska, který si snadno poradil s Američanem Mardym Fishem 6:3, 6:4, 6:1. Djokovič tak na US Open postoupil do čtvrtfinále počtvrté za sebou.

Ve čtvrtfinále se utká s Gaelem Monfielsem, který si ve francouzském souboji poradil s Richardem Gasquetem. Ten sice ve třetím setu vedl již 5:2, ale pak Monfiels získal pět her v řadě a vyhrál 6:4, 7:5 a 7:5.

Ve čtyřhře žen se nedařilo Květě Peschkeové, která ve 3. kole nestačila spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou na domácí pár Bethanie Mattekovou-Sandsovou a Meghann Shaughnessyovou.

První kolo dvouhry juniorek zvládla Češka Karolína Plíšková, naopak Petra Rohanová hned na úvod vypadla.

US Open:
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Monfils (17-Fr.) - Gasquet (Fr.) 6:4, 7:5, 7:5, Djokovič (3-Srb.) - Fish (19-USA) 6:3, 6:4, 6:1.
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Cibulková (SR) - Kuzněcovová (11-Rus.) 7:5, 7:6 (7:4), Kanepiová (31-Est.) - Wickmayerová (15-Belg.) 0:6, 7:6 (7:2), 6:1.
Čtyřhra - 3. kolo:
Matteková-Sandsová, Shaughnessyová (15-USA) - Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) 6:4, 6:1.
Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková (7-ČR) - Požnichirenková (Ukr.) 7:5, 6:1, Van Nguyenová (USA) - Rohanová (ČR) 6:1, 7:6 (7:1).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články