Hlavní obsah

Tenistka Peschkeová si na US Open zahraje o titul v mixu

NEW YORK

Česká tenistka Květa Peschkeová si zahraje po boku Pákistánce Ajsáma Kúrešího na US Open v New Yorku o titul ve smíšené čtyřhře. V dnešním semifinále společně porazili německo-bahamský pár Anna-Lena Grönefeldová, Mark Knowles ve dvou tie-breacích.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Květa Peschkeová

Článek

Peschkeová si v mixu spravila chuť po vyřazení v klasické čtyřhře a ve finále bude usilovat o svůj první grandslamový titul v kariéře. S Kúreším narazí na vítěze duelu mezi domácí dvojicí Liezel Huberová, Bob Bryan a párem Bethanie Matteková-Sandsová, Daniel Nestor.

V úvodním setu ztratili svůj servis postupně všichni čtyři tenisté. Peschkeová s Kúreším získali v tie-breaku těsný náskok a po dvojchybě Grönefeldové proměnili první setbol. I druhé dějství posléze dospělo do zkrácené hry, v níž zápas ukončil dvojchybou pro změnu zkušený deblový matador Knowles.

Peschkeová po utkání prohlásila, že s Kúreším hráli dobře a vítězství si zasloužili. "Doufám, že minimálně stejně dobrý výkon podáme i ve finále. Při něm doufám budu na kurtu klidná, už jsem si tady finálový zápas smíšené čtyřhry vyzkoušela před čtyřmi lety. Tehdy jsme s Martinem Dammem prohráli s Martinou Navrátilovou a Bobem Bryanem. Letos bych si ráda odtud odvezla vítězný pohár," řekla pětatřicetiletá tenistka.

V soutěži dvouher pokračuje v cestě za obhajobou loňského titulu Belgičanka Kim Clijstersová. Nasazená dvojka ztratila ve čtvrtfinále proti Australance Samantě Stosurové první set na turnaji, ale ve třetí sadě plné prohraných podání byla při výměnách agresivnější a po výsledku 6:4, 5:7 a 6:3 postoupila do semifinále.

V něm se utká s poslední americkou naději v ženském pavouku třetí nasazenou Venus Williamsovou. "Zápas s Venus je souboj, na který se musí člověk pokaždé těšit. Věřím, že divákům předvedeme dobrý tenis," uvedla Clijstersová, která může v semifinále dosáhnout na jubilejní dvacáté vítězství na US Open za sebou.

Williamsová porazila italskou obranářku Francesku Schiavoneovou 7:6 a 6:4, když lépe zvládla vyrovnané koncovky obou setů. Američanka zdolala svoji soupeřku i v osmém vzájemném měření sil.

Verdasco otočil zápas s Ferrerem

V jednom z dosavadních vrcholů US Open dokázal Fernando Verdasco ve španělském souboji s Davidem Ferrerem podruhé v kariéře otočit zápas poté, co prohrál první dvě sady. Na začátku třetího dějství si nechal ošetřit pravý kotník a od té chvíle zcela změnil rozložení sil na dvorci.

V pátém setu si vzal Verdasco zpět ztracený servis, největší obrat si však schoval až na rozhodující tie-break. V něm prohrával už 1:4, ale sérií šesti bodů po sobě průběh otočil a po téměř čtyřech a půl hodinách se radoval z postupu.

"Poté, co jsem prohrával 0:2, jsem se snažil zapomenout na první dva sety a prostě jen bojovat. Byl to můj nejlepší obrat v kariéře," prohlásil po zápase Verdasco, který vyprodukoval 89 nevynucených chyb, ale také 73 vítězných míčů.

Verdasco si v New Yorku zahraje čtvrtfinále podruhé za sebou a jeho soupeřem bude v prvním španělském čtvrtfinále US Open v historii světová jednička Rafael Nadal, který si poradil s krajanem Felicianem Lópezem 6:3, 6:4 a 6:4. Nadal na US Open usiluje o první titul v kariéře, který mu jediný chybí k tomu, aby jako sedmý tenista světa vyhrál během kariéry všechny grandslamy.

Dvouhra - 4. kolo:
US OPEN 2010 (tvrdý povrch, dotace 10,5 miliónu dolarů):
Muži, dvouhra - 4. kolo:
Verdasco (8-Šp.) - Ferrer (10-Šp.) 5:7, 6:7 (8:10), 6:3, 6:3, 7:6 (7:4), Južnyj (12-Rus.) - Robredo (Šp.) 7:5, 6:2, 4:6, 6:4, Wawrinka (25-Švýc.) - Querrey (20-USA) 7:6 (11:9), 6:7 (5:7), 7:5, 4:6, 6:4.
Muži, Čtyřhra - čtvrtfinále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Fyrstenberg, Matkowski (9-Pol.) 6:3, 7:5, Granollers, Robredo (12-Šp.) - Aspelin, Hanley (14-Švéd./Austr.) 6:4, 7:6 (9:7).
Ženy, dvouhra, čtvrtfinále:
V. Williamsová (3-USA) - Schiavoneová (6-It.) 7:6 (7:5), 6:4, Clijstersová (2-Belg.) - Stosurová (5-Austr.) 6:4, 5:7, 6:3.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Kúreší (ČR/Pak.) - Grönefeldová, Knowles (Něm./Bah.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články