Hlavní obsah

Zvonarevová porazila Kanepiovou a je v semifinále US Open

NEW YORK

Ruská tenistka Vera Zvonarevová postoupila do semifinále US Open. Sedmá nasazená hráčka dnes v New Yorku porazila 6:3 a 7:5 Estonku Kaiu Kanepiovou. O postup do finále se utká s vítězkou nočního duelu mezi nasazenou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska a Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Foto: ČTK/AP

Věra Zvonarevová oslavuje postup do semifinále US Open

Článek

Čtvrtfinálové utkání se hrálo za silného větru, takže se obě hráčky snažily neriskovat. Přesto byla k vidění spousta nevynucených chyb, Kanepiová jich nakonec za dva sety nasbírala rovných šedesát.

Moskevská rodačka Zvonarevová, která v úterý oslavila šestadvacáté narozeniny, celkem sedmkrát sebrala soupeřce servis. I když své podání čtyřikrát ztratila, v koncovkách setů měla navrch a může zaútočit na zopakování finálové účasti z letošního Wimbledonu.

US OPEN 2010 (dotace 10,5 miliónu dolarů):
MUŽI
Čtyřhra - semifinále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Granollers, Robredo (12-Šp.) 6:1, 6:4, Bopanna, Kúreší (16-Indie/Pák.) - Schwank, Zeballos (Arg.) 7:6 (7:5), 6:4.
ŽENY
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zvonarevová (7-Rus.) - Kanepiová (31-Est.) 6:3, 7:5.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Huberová, Petrovová (2-USA/Rus.) - Raymondová, Stubbsová (5-USA/Austr.) 6:4, 3:6, 7:5, Chan Yung-jan, Čeng Ťie (7-Tchaj-wan/Čína) - Matteková-Sandsová, Shaughnessyová (15-USA) 6:4, 6:4

Reklama