Hlavní obsah

Federer po vyřazení z US Open finále sledovat nebude

NEW YORK

Švýcarský tenista Roger Federer si po sedmi letech poprvé nezahraje finále US Open a po sobotním vyřazení od Novaka Djokoviče ani nemá v plánu závěrečný boj o cennou trofej sledovat. Ve finále se proti Djokovičovi postaví světová jednička Rafael Nadal, jenž v New Yorku ještě neztratil ani set.

Foto: Thierry Roge, Reuters

Roger Federer.

Článek

"Teď jsem se zabýval tenisem několik týdnů a poslední věc, kterou bych chtěl, je dívat se na další zápas, kterého se neúčastním," sdělil Federer po těsné pětisetové prohře se srbským soupeřem. "Radši strávím nějaký čas s dětmi, možná půjdu nakupovat," naznačil své nejbližší plány.

Média už pomalu spekulovala o další vrcholné tenisové bitvě mezi Federerem a Nadalem o titul. "Jakmile začne turnaj, nečtu moc noviny. Dokážu si ale představit to napětí kolem, že se my dva možná potkáme. Hrozně rád bych si s ním tady zahrál. Šest let se mi tu podařilo dostat se vždy do finále, ale on tam bohužel nikdy nebyl," uvedl Federer.

Devětadvacetiletého vítěze 16 grandslamů porážka od Djokoviče velmi mrzela. "Samozřejmě je to zklamání, když jsem byl jediný míč od vítězství. Ale jen být ve finále a tam prohrát také není nic pěkného. Nikdy nevíte, jak by to tam dopadlo. Těžká prohra mi ale může jen dodat sílu k dalšímu tvrdému tréninku a k návratu do grandslamových finále," dodal.

Švýcar zároveň vyzdvihl umění Nadala, jenž má ve finále šanci zkompletovat výhry ze všech grandslamových turnajů. "Je to pro něj skvělé mít tuhle šanci už v tak mladém věku. A je to skvělé i pro tenis, že oba dokážeme něco výjimečného ve stejném období," poznamenal Federer.

Reklama