Hlavní obsah

Berdych před Davis Cupem: Pročistil jsem si hlavu a na zápasy se zase těším

Marek BurkertPrávo

Na US Open se od něj čekaly velké věci, jenže Tomáš Berdych vypadl už v prvním kole. Zklamání však hodil rychle za hlavu. Před daviscupovým semifinále se Srbskem je na tenis zase natěšený. A forma newyorského finalisty Novaka Djokoviče českou jedničku tolik neděsí.

Foto: Jacquelyn Martin, ČTK/AP

Tomáš Berdych.

Článek

Každého asi zajímá, jaká je teď vaše forma?

Já bych řekl, že spíš je důležitější, že jsem si odpočinul a nabral chuť do tenisu. Abych se těšil na nové zápasy.

Kdy jste se vlastně vrátil z New Yorku a co všechno jste od té doby stačil absolvovat?

Po vyřazení jsem ještě delší dobu zůstal v Americe. S klukama z mého týmu jsme usoudili, co by asi bylo nejlepší, takže jsem si naplánoval volno, tenis hodil na pár dní za hlavu a pořád se tím nezaobíral. Přeci jenom toho bylo hodně a kolem strašný šum. Potřeboval jsem vyčistit hlavu. Lucka (Šafářová - Berdychova přítelkyně, pozn.) má sestru, která bydlí kousek od New Yorku. Pár dní jsme tam pobyli. Až ve čtvrtek ráno jsem se vrátil domů.

Takže spíš relaxace?

Určitě, tam se to s New Yorkem nedá vůbec srovnat. Je to vlastně venkov, skvělá příroda. Dvakrát třikrát jsme vyrazili na kole, hráli jsme golf. Moc příjemný.

Jak dlouho trvalo, než vás přebolela nečekaná porážka z 1. kola US Open s Francouzem Llodrou?

Samozřejmě to mrzelo, ale potřeboval jsem na chvíli vypnout a poučit se z chyb. Člověk prostě jednou prohraje. Svět se nebortí, jede se dál.

Djokovič, srbská jednička, nastoupí ve finále US Open. To zní před Davis Cupem skoro jako výhrůžka.

Je to prostě všestranný hráč, neuvěřitelný bojovník. U něho je největší zbraní, která možná není až tak vidět, že je spoustu bodů schopný uhrát na vaše podání, člověk si proti němu servisem až tak moc nepomůže. Nedá člověku jeden balón zadarmo. Skvěle se hýbe...

Ale ve Wimbledonu jste ho porazil v semifinále 3:0....

Vím, co proti němu fungovalo. Budu se snažit držet stejných věcí. Podvědomě si sebevědomí z toho posledního utkání vezmu. Ale bude to v hale na tvrdém povrchu, určitě na pomalejším, než je tráva ve Wimbledonu, což je zase výhoda pro něj.

<tbody><tr class="invert"><td>Nastoupí Tomáš Berdych znovu ve čtyřhře s Radkem Štěpánkem? Jak je na tom zdravotně? Co čeká od srbských fanoušků? Rozšířenou verzi rozhovoru si můžete přečíst v pondělním vydání deníku Právo. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: