Hlavní obsah

Radek Štěpánek: Jsem připravený odehrát všechny tři dny

Skoro pět měsíců nehrál Radek Štěpánek turnaje ATP. A když se vrátil na kurty, bylo znát, jak dlouho pauza trvala. Bilance 31letého tenisty od srpnového comebacku je 5 výher/6 porážek. Davis Cup ale českou dvojku pokaždé dokázal napumpovat energií. „Strašně se těším. Už mám brnění v zádech, chybělo mi to,“ řekl Štěpánek čtyři dny před začátkem semifinále se Srby. Však také na pondělním tréninku střílel míče pěkně k lajnám.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Mohu hrát všechny tři zápasy, hlásí před víkendovým soubojem se Srbskem Radek Štěpánek.

Článek

Tomáš Berdych si dal po US Open pauzu, jak to bylo s vámi?

Podobně. Od rakety jsem si dal chvilku odpočinul. Co jsem se vrátil na dvorce, tak jsem na nich strávil dva měsíce každej den. Po šňůře turnajů jsem si potřeboval trochu srovnat v hlavě, co jsem předváděl na kurtu, i jak jsem na tom po fyzický stránce.

Kapitán Navrátil řekl, že se vás musí zeptat, zda jste schopen hrát všechny tři dny. Takže, jste připravený? Jsem připravenej hrát tři dny, čtyři dny, pět dní. Ale víme, jak to vždycky je. Uvidíme, jak se zápasy budou vyvíjet.

Znamená to, že fyzičku už jste dohnal? Cítím se v pořádku, ale je jasný, že tělo odpočívalo, mononukleóza z něj všechno vytáhla, tak musím budovat fyzický rezervy. To nejde za týden, měsíc, za dva. Člověk potřebuje čas. Ale musím na to zapomenout a každej zápas hrát co nejlíp. Hledat sebevědomí, jistotu.

Poslední zápas Davis Cupu jste hrál proti Belgii. Cítíte se před bojem se Srby jinak než na začátku března?

V Belgii jsem byl strašidelně unavenej. Snažil jsem se hledat minuty, kdy si můžu lehnout, spát nebo odpočívat, a necítil jsem se vůbec dobře. Teď jsem zdravej a strašidelně natěšenej. Jsem ale stejně jako v Belgii hladovej, abychom uspěli a mohli hrát finále. A když jsem unavenej, tak příjemně unavenej, mám z toho dobrej pocit.

Ale uhrát body přes Djokoviče, to vypadá jako titánský úkol.

Víme, že hraje ve výborný formě, ale ta mu může pomoct jen při jeho zápasech. V těch ostatních to je o něčem jiným. Hraje se na tři body a ne na to, že někdo hraje hezky. My se soustředíme na vlastní výkony, a koho postaví proti nám, to je jejich problém.

Po příletu do Bělehradu jste prý vyrazili na večeři do sportbaru, který vlastní právě Djokovič.

Na dvou televizích běžely Djokovičovy zápasy a na dvou nějaký modelky, což něco vypovídá (směje se). Ale my si nechali televizi přepnout na finále mistrovství světa v basketu.

Vaří u Djokoviče dobře?

Byli jsme spokojení, všichni jsme se dobře najedli. Ale chce to změnu, takže teď vyrazíme do města do japonské restaurace.

Reklama

Související témata: