Hlavní obsah

Djokovič byl po prohře zklamný, ale ví, že hraje životní tenis

Zklamaný po prohře ve finále US Open a asi i unavený dlouhým přesunem, ale s vědomím, že hraje nejlepší tenis kariéry, přijede Novak Djokovič do Bělehradu pomoci Srbsku v semifinále Davisova poháru proti českým tenistům.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič během finále US Open proti Rafaelu Nadalovi.

Článek

"Posledních sedm osm měsíců, možná celý rok hraju nejlepší tenis v životě," řekl Djokovič v New Yorku na tiskové konferenci po prohře v duelu o titul se Španělem Rafaelem Nadalem. "Od Wimbledonu se cítím na kurtu skvěle. Věřím si, že dokážu hrát dost agresivně na to, abych se udržel mezi nejlepšími," řekl Srb, který se posunul na druhé místo světového žebříčku.

V utkání s Nadalem ukázal skvělé momenty. Výborně se pohyboval, z forhendu i bekhendu střílel vítězné míče, ale nakonec prohrál, protože udělal více nevynucených chyb. "Zklamání z porážky skrýt nemůžu, ale brečet ani naříkat nebudu. Tak to prostě je," řekl třiadvacetiletý Djokovič, který prohrál finále US Open podruhé v kariéře. Před třemi lety nestačil na Švýcara Rogera Federera.

"Tuhle trofej jsem chtěl strašně moc a vím, že jsem letos udělal maximum," řekl Djokovič. "Vyspím se z toho a ráno budu nový člověk. Budu tvrdě pracovat a čekat na další šanci," doplnil svěřenec slovenského trenéra Mariána Vajdy, který kvůli osobním záležitostem v New Yorku chyběl.

Fyzicky se cítil Djokovič v utkání dobře. Po vypjatém semifinále s Federerem, v němž odvrátil dva mečboly, mohl být psychicky vyčerpaný. "Možná, ale dostal jsem se z toho. Tohle finále byl zápas, v kterém mě soupeř přehrál. Prostě mu u sítě řeknete, zasloužil sis to, byls lepší," konstatoval Djokovič bez výmluv.

Reklama

Související témata: