Hlavní obsah

Hájek dva dny netrénuje a říká: Djokovič v pátek nebude hrát

BĚLEHRAD

Měl být možná trochu nečekaným trumfem, který v pátek vyrazí na kurt proti srbské jedničce, teď se ale zdá, že zůstane v rukávu. Tenista Jan Hájek dva dny netrénoval. A daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil má zase o něco zamotanější hlavu, koho poslat do boje v první den semifinálové bitvy se Srby.

Foto: Hermann J. Knippertz, ČTK/AP

Český tenista Jan Hájek

Článek

+ Nevypadáte ale zrovna nemocně.

Není to nic vážnýho. Hrál jsem v pondělí, ale cítil jsem únavu. Malinko mě bolely svaly, tak jsem se domluvil s docentem Kolářem, že si dám dva dny volno. Teplotu nemám. Je to jen nachlazení s trochu větší únavou.

+ Kapitán Navrátil zvažoval, že by vás v pátek poslal na dvouhru. Zvládnete to?

To je daleko. Kluci mají přede mnou dva dny náskoku v tréninku, uvidíme ve čtvrtek.

+ Mohl byste si zahrát s Djokovičem, to je solidní životabudič, ne?

Hmm. Můj osobní tip ale je, že Djokovič v pátek nebude hrát. Podle mě půjde v sobotu na debl a pak v neděli proti Berdychovi. Niki Pilič (konzultant srbského DC týmu - pozn.) prý říkal, že má hrát od pátku všechny tři zápasy. ale záleží na něm, jak se bude cítit. V Americe byl hrozně dlouho, asi šest týdnů. Je to pro něj tvrdej přesun. Srbové se asi budou rozhodovat na poslední chvíli.

+ Jak přelety z Ameriky do Evropy snášíte vy?

US Open byl pro mě vlastně třetí letošní přesun z Ameriky. A vůbec mi nesedl. Čtyři pět dnů jsem špatně spal. Možná to bylo i tím, že jsme z extrémně vysokých teplot dorazil do prostředí, kde bylo 15 stupňů.

+ Kdy to pro vás bylo nejhorší?

První den byl úplně v klidu, ale pak to přišlo. Třetí, čtvrtej den fakt krize. Jak začal fungovat normální denní režim, tak to bylo špatný. Sledoval jsem noční zápasy na US Open, do tří hodin jsem nemohl zabrat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články