Hlavní obsah

Radek Štěpánek: Budu se rvát do posledního dechu

V pátek půjde na kurt proti druhému tenistovi světa, humor však Radka Štěpánka neopouští. „Žádný Tomas Berdyč, čte se to Tomáš Berdych! A já se jmenuju Štěpánek a ne Stépanek. Pěkně se to do zítřka naučte za domácí úkol,“ okřikl srbské novináře.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek

Článek

Nakonec oba kapitáni vrhli do boje své žebříčkově nejlepší hráče. Hned na úvod proti světové dvojce, to je pro vás pěkně těžký úkol.  Djokovič bude hrát určitě s obrovskou sebedůvěrou. Daří se mu a předvádí nejlepší tenis kariéry. Já měl možnost s ním hrát několikrát a ty zápasy byly vždy vyrovnaný a těsný. Snad kromě loňského US Open.

Takže nemáte žádné obavy? A proč bych měl mít? Nemám co ztratit, můžu jen překvapit a já se budu snažit udělat vše, abych mohl přinést první bod do naší šatny. Budu se rvát do posledního dechu, abych papírové předpoklady v realitu obrátil.

Sledoval jste, jak je Djokovič v Bělehradě unavený?

Já myslím, že to už nehraje roli. Já i Novak jsme ochotni na kurtu pro svou zemi udělat cokoli. Je mi jasné, že se šetřit nebude. S tím počítám.

V průběhu týdne jste řekl, že Djokovič nemá slabiny. Jak ho chcete překvapit? Je to celodvorcový hráč, zlepšil hru dopředu i čopovaný bekhend. Člověk musí podat naprosto skvělý výkon po všech stránkách, jak útočný, tak obranný. Výborně servírovat, snažit se pomoct si podáním co nejvíc.

Tomáš Berdych ale tvrdil, že Djokovič má jedinečnou schopnost uhrát spoustu bodů na soupeřovo podání. Budete tomu uzpůsobovat taktiku? Má fakt výbornou obranu. Skulinky tam jsou malý, ale jsou tam. A já se budu snažit ze všech sil ten první bod urvat.

Reklama

Související témata: