Hlavní obsah

Berdych po porážce: Je to velká škoda, mohli jsme Srbům zavřít pusy

BĚLEHRAD

Měla to být narozeninová veselice. Dopoledne dostal Tomáš Berdych od spoluhráčů dort a hodinky. Na kurtu se ale oslava 25. narozenin změnila v tryznu. Sedmý tenista světa nečekaně ztroskotal na entuziasmu Janka Tipsareviče. Mohlo to být 2:0 a stačil by už jen bod. Jenže bojuje se dál.

Foto: Paul J. Bereswill, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych

Článek

Vypadáte hodně zdeptaně. Proč váš tenis nebyl lepší? On k tomu dost přispěl, hrál fakt dobře na své poměry. Ale stejně, kdybych já hrál na takové úrovni jako on, dopadlo by to jinak. Jenže to je kdyby... Stav je1:1 na zápasy. Mohlo to dopadnout líp a mohli jsme sebevědomým Srbům zavřít pusy. Ale jedeme dál, čeká nás čtyřhra.

Přesto to určitě hodně bolí. Dá se trochu srovnat s poslední porážkou s Federerem v Torontu, kde chyběl balón, abych ho zase porazil - a porazit ho za rok třikrát, to se jen tak někomu nepovedlo. Ale tohle je něco jiného. Davis Cup vždycky rád hraju, člověk nehraje jen sám za sebe. Jo, mrzí to hodně.

Jste na Srby kvůli něčemu naštvaný? Teď je ještě brzy mluvit o tom, co mi vadí a co ne, to můžeme zhodnotit na konci. To patří k Davis Cupu, že člověk nehraje jen se soupeřem.

Co se dělo po druhém setu, když jste odešel do šatny? Snažil jsem se to nějak rozbít. On hrál první dva sety výborně, padalo mu tam, na co sáhl. Chtěl jsem něco změnit, vydrželo to ale jen na set, škoda. Měl jsem získat i ten čtvrtý a chtěl bych ho pak vidět, jak by vydržel běhat v páté sadě.

Co jste říkal Djokovičovi, který se stáhl z úvodní dvouhry, a pak celý den tak aktivně fandil? To asi není potřeba nějak komentovat.

Zbyly vám síly na sobotní debl? Jdu na masáž, chci se dát dohromady, abych zítra byl fit. Přece jen povrch je hodně náročný, moc to nohu nepustí, hodně to drhne a je to nepříjemné pro tělo. Síly mi ale zbyly, spíš to mrzí psychicky. Jsem naštvaný a smutný.

Reklama