Hlavní obsah

Tenistka Šafářová je na turnaji v Québeku v semifinále

QUÉBEC

Česká jednička Lucie Šafářová postoupila na tenisovém turnaji v Québeku do semifinále. Třetí nasazená hráčka se mezi nejlepší čtveřici probojovala po vítězství nad turnajovou pětkou Melanií Oudinovou z USA 4:6, 6:2 a 6:4.

Foto: Daniel Maurer, ČTK

Česká tenistka Lucie Šafářová

Článek

O finále, které třiadvacetiletá česká tenistka hrála v Québeku i vloni, se utká s další americkou soupeřkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Ta vyřadila ve dvou vyrovnaných setech 6:4, 7:6 domácí překvapení turnaje Rebeku Marinovou.

V utkání s Oudinovou už prohrávala Šafářová v rozhodující sadě 0:3, ale ziskem pěti her po sobě zvrátila vývoj ve svůj prospěch. "I když jsem byla dole, tak jsem věřila svých schopnostem a nepřestávala bojovat. Čekala jsem na šance a pak je využila," citoval Šafářovou web WTA Tour. "Na začátku utkání jsem nehrála nejlépe, ale pak jsem se zlepšila a jsem hodně nadšená z postupu," řekla tenistka.

Šafářová zbyla v turnaji jako jediná z nasazených hráček a má šanci na zisk páté trofeje na okruhu WTA. Před rokem ji v Kanadě zastavila až ve finále Maďarka Melinda Czinková. Svoji semifinálovou soupeřku Mattekovou-Sandsovou zatím Šafářová v obou vzájemných zápasech hladce porazila, naposledy vloni právě v Québeku.

QUÉBEC (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (3-ČR) - Oudinová (5-USA) 4:6, 6:2, 6:4, Matteková-Sandsová (USA) - Marinová (Kan.) 6:4, 7:6 (7:4).
Semifinálové dvojice: Šafářová - Matteková-Sandsová, McHaleová (USA) - Paszeková (Rak.).

Reklama

Související témata: