Hlavní obsah

Djokovič zuřil a žádal srbské fanoušky. Vytvořte peklo!

BĚLEHRAD

Sobota českým tenistům ukázala, co si mají představit pod pojmem "srbské peklo". Tomáš Berdych a Radek Štěpánek ale na ďábelskou atmosféru v bělehradské aréně našli protizbraň. Nakonec to byli domácí tenisté, kteří se v kotli sami uvařili.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek si po vítězství podávají ruce se soupeři Nenadem Zimonjičem a Novakem Djokovičem ze Srbska.

Článek

„Můj recept je obrnit se, nedávat najevo emoce. A když, jen ty pozitivní,“ řekl Štěpánek. Češi získali bod, který jejich kapitán Jaroslav Navrátil považoval za klíčový. I Srbové teď tuší, že vyhrát obě dvě nedělní dvouhry, to může být pro ně nadmíru tvrdý ořech k rozlousknutí. V sobotní hře nervů obstáli hosté.

Tribuny konečně viděly svého miláčka Novaka Djokoviče v akci, jenže druhý tenista světa postupem času víc a víc připomínal spíš frustrovaného fracka. „Jeho chování mě teda dost překvapilo. To jsem nečekal,“ pozastavil se Berdych nad Djokovičovým kopáním do tenisáků, které vyvrcholilo ve čtvrtém setu, kdy opěvovaný "Nole" rozmlátil raketu a od rozhodčího inkasoval varování. „Byl nervózní. Trošku to neunesl,“ zhodnotil Djokovičova extempore český kapitán.

Dát Srbům v deblu 3:1, to je neskutečnej klacek, pochvaloval si Navrátil

Ačkoli diváci pískali a vykřikovali do každého podání české dvojice, srbská lavička a zejména Viktor Troicki si neustále stěžovali na chování hostujících fanoušků, kteří ale před každým servisem sportovně ztichli. „České fanoušky znám, jezdí takhle se svými tenisty už dlouho. Jsou dobře organizovaní,“ vykládal Djokovič. I kapitán Bogdan Obradovič si byl na zhruba čtyři desítky nejhlučnějších fandů s českými vlajkami stěžovat u sudího.

Pořadatelé zatím o pauzách mezi gamy pouštěli do reproduktorů říznou dechovku Gorana Bregoviče, šéf srbského tenisu Slobodan Živojinovič hulákal z V.I.P lóže, ale český pár nic nezlomilo. „Dát Srbům v deblu 3:1 a z toho dva sety 6:1, to je, jak se říká, neskutečnej klacek,“ pochvaloval si Navrátil.

Hlasatel ještě před zápasem hecoval publikum, že finále se bude hrát první prosincový víkend znovu v bělehradské Aréně. Teď k němu ale mají blíž Češi. „Přijďte nás podpořit! Potřebujeme pekelnou atmosféru,“ apeloval na Srby Djokovič. „Bude to pernej den,“ ví Navrátil.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články