Hlavní obsah

Berdych: Djokovičova zdravotní pauza? To radši nebudu ani komentovat

Bělehrad

Když před dvěma lety prohrál Tomáš Berdych v Rusku obě dvouhry, bylo to hlavně kvůli vymknutému kotníku, který předčasně ukončil jeho boj s Davyděnkem. V Bělehradě měl být hlavním českým trumfem, sedmý hráč světa ale obě vystoupení v singlu nezvládl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Berdych

Článek

Kde byl zlom vašeho zápasu s Djokovičem? Zdravotní přestávka po Srbově pádu ve druhém setu? V začátku druhé sady, kdy jsem měl na jeho podání 30:0, výměnu dobře rozehranou, ale na síti jsem zkazil krátký volej. On se pak neskutečně chytl. Kdyby po prohraném prvním setu v začátku druhého zase přišel o servis, nahlodalo by ho to víc. Takhle ho to ale postavilo na nohy a pak začal hrát skoro bez chyby.

A ta zdravotní přestávka? To radši nebudu komentovat.

Už jste viděl někoho po zranění takhle běhat? Odpovídáte si otázkou. Je zbytečné se o tom dál bavit.

Ze začátku jste hrál hodně uvolněně, nechával jste soupeře kazit. Byla to taktika? Ne že bych ho nechával, aby si dělal, co chtěl, spíš jsem se snažil hrát víc agresivněji,než první den. Ve Wimbledonu pro mě hrálo, že povrch byl daleko rychlejší a moje agresivní hra uspěla. Tady měl daleko víc času, aby si to ubránil. A když máte za sebou 8 setů, je to náročné, abych tam s ním lítal dvacet výměn. Kdybych to s ním přehazoval pravá-levá, možná by to vypadalo hezky, ale asi by to dopadlo vždycky stejně pro něj. Snažil jsem se vymyslet něco jiného. Ze začátku to slušně vycházelo, ale pak se ukázalo, že byl připravený líp.

Nemrzí vás, že v pátek by takový výkon na Tipsareviče nejspíš stačil? Nemá cenu teď řešit, jestli by to stačilo v pátek. Stejně nic nezměním, akorát já se v tom budu utápět.

Nechal jste se znervóznit pískajícími diváky? Člověk má spíš další zkušenost. Další kolonku, co zažil, to je asi tak celý.

V Davis Cupu už jste zažil něco podobného?  Možná v Argentině to bylo srovnatelné. Člověku to bere dost sil. Musíte si udržet hlavu nějak soustředěnou na to, co potřebuje. Abych se nerozptyloval tím vším, co se děje kolem. Je to vysilující. Neměl jsem chvíli, že bych řekl, už mě to se.e. Ať toho nechají, něco udělám, aby se něco dělo. Držel jsem to, abych se mohl soustředit, a to strašně bere energii.

V pátek jste nechtěl záležitosti kolem Srbů rozebírat, dnes ano? To je pořád dokola. Trošku mě ti lidé zklamali. Sami jste si na to odpověděli.

Zaregistroval jste i ranní spekulace, že Djokovič měl odjet a nastoupit proti vám Troicki? To patří přesně k tomu, o čem se tady celou dobu bavíme. To jenom svědčí o tom… Nevím, nechci radši nic říkat, to se pak otočí proti mně.

Reklama