Hlavní obsah

Tenisté se v prvním kole DC vyhnou Srbům, mohou hostit Belgii

LONDÝN

Čeští tenisté budou při středečním losování Světové skupiny Davisova poháru pro rok 2011 čtvrtí nasazení. Vyhnou se tak například svým čerstvým přemožitelům Srbům a druhým finalistům z Francie, naopak mohou stejně jako letos narazit na Belgii nebo Chile. Při losování bude nasazeno osm zemí, k nimž bude přiřazeno zbývajících osm nenasazených. Srbsko a Francie budou podle pravidel Davis Cupu na opačných koncích pavouka, aby se příští rok mohly utkat znovu nejdříve až ve finále.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych

Článek

Trojku budou mít loňští vítězové Španělé, dalšími nasazenými celky budou Argentina, Spojené státy americké, Rusko a Chorvatsko.

Na svěřence kapitána Jaroslava Navrátila čeká jeden z osmičky Rakousko, Belgie, Chile, Německo, Indie, Kazachstán, Rumunsko a Švédsko. V případě nalosování Belgie a Chile by si Češi zopakovali letošní duely prvního a druhého kola, tentokrát by své soupeře hostili.

Jistotu domácího prostředí mají letošní semifinalisté už jen pro případný duel se Švédy, naopak cestovali by do Rakouska, Německa, Indie a Rumunska. O pořadateli historicky prvního utkání s Kazachstánem by musel rozhodnout los.

Příští ročník Davisova poháru bude rozlosován ve středu v Bruselu od 12:30.

Týmy pro losování Světové skupiny Davisova poháru 2011:
Nasazení: 1. Srbsko, 2. Francie, 3. Španělsko, 4. Česko, 5. Argentina, 6. USA, 7. Rusko, 8. Chorvatsko.
Nenasazení: Rakousko, Belgie, Chile, Německo, Indie, Kazachstán, Rumunsko, Švédsko.

Reklama