Hlavní obsah

Kapitán tenistů by chtěl hrát DC doma, třeba s Chile nebo Belgií

PRAHA

Zahrát si znovu před domácím publikem a třeba zase začít proti Belgii. Tak by volil kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil, kdyby si mohl vybrat soupeře pro příští ročník Davisova poháru. Protivníka jeho týmu určí středeční los. "Dobré by bylo, aby se první kolo hrálo po dlouhé době zase doma, aby se kluci po úspěších ukázali českým fanouškům," řekl Navrátil a připomněl, že naposledy se hrálo v Česku loni v červenci, kdy tenisté v Ostravě porazili Argentinu. Od té doby hráli v Chorvatsku, ve Španělsku, v Belgii, v Chile a naposledy teď v Srbsku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil

Článek

Pětkrát za sebou cestovali Češi na půdu soupeře po rozdělení Československa v letech 1993 až 1995, ale pak zase měli na své straně štěstí a rovněž pětkrát využili výhody domácího prostředí.

Češi budou při středečním losování v Bruselu čtvrtí nasazení a mohli by stejně jako letos v březnu hrát s Belgií, ale tentokrát doma, nebo s Chile, kde uspěli v červenci. "Kdybych mohl volit, tak tyhle dva soupeře doma bych vybral," konstatoval Navrátil.

Za jeden z nejtěžších možných zápasů prvního kola označil kapitán cestu do Německa. Nepříjemné by podle něj bylo i Švédsko s Robinem Söderlingem, i když by měli Češi výhodu domácího prostředí. "A těžká z pohledu zájezdu, ne síly soupeře, by byla Indie," mínil Navrátil.

Tenisté mohou dále cestovat do Rakouska a Rumunska, o pořadateli utkání s Kazachstánem by musel rozhodnout los. "Může to vyjít těžký i lehký, ale to neovlivníme. Důležitý je první kolo zvládnout, ať se člověk vyhne baráži a má pak klid," pronesl Navrátil.

Spolu s českými tenisty budou v osudí nasazené výběry Srbska, Francie, Španělska, Argentiny, USA, Ruska a Chorvatska.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová