Hlavní obsah

Kafelnikov odmítá obvinění ze sázení

MADRID

Ruský tenista Jevgenij Kafelnikov ostře odmítá obvinění, podle nichž měl být právě on jedním z tenistů zapojených do sázkařské aféry na okruhu ATP. Podle informací britských médií mělo totiž několik tenistů sázet na vlastní porážky a schválně prohrávat zápasy.

Foto: Dan Krzywoň, ČTK

Jevgenij Kafelnikov

Článek

Tyto spekulace však zatím nebyly potvrzeny a jediným jménem, o kterém se mluví, je právě Kafelnikov. "Myslím si, že je to naprostá hovadina, víc k tomu nemám co říci," zdůraznil bývalý první hráč světového žebříčku a majitel olympijského zlata ze Sydney.

Vítěz French Open z roku 1996 a Australian Open 1999 se kvůli obviněním z podvodu ocitl v nemilosti svých kolegů na tenisových turnajích. "Když přijdu do šatny, dívají se na mě jako na největšího nepřítele. To samé se děje, i když přijedu do Ruska," stěžoval si Kafelnikov.

Vyšetřování zahájeno

Vedení organizace ATP, která pořádá mužské profesionální turnaje, již zahájila vyšetřování případu. Šéf ATP Mark Miles přitom zdůraznil, že se zabývá i zápasem mezi Kafelnikovem a Španělem Fernandem Vicentem v Lyonu, který byl kvůli porážce ruského tenisty označen za podezřelý.

Reklama