Hlavní obsah

Deblistka Peschkeová si počtvrté zahraje na Turnaji mistryň

Česká tenistka Květa Peschkeová si počtvrté v kariéře zahraje čtyřhru na Turnaji mistryň. Do Dauhá se po roční odmlce kvalifikovala spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, s níž hraje od letošního ledna. "Kvalifikovala jsem se počtvrté a vždycky jsem z toho nadšená, ale letos ještě o něco více," citoval Peschkeovou web WTA Tour.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Česká fedcupová reprezentantka Květa Peschkeová

Článek

"Šest měsíců jsem loni kvůli zranění nehrála a tohle je skvělá odměna za to, že jsem se dokázala vrátit. Vím, že stále dokážu hrát na nejvyšší úrovni," řekla česká tenistka, která v létě oslavila pětatřicáté narozeniny.

Peschkeová s o šest let mladší Srebotnikovou si definitivně zajistily účast na finále sezony pro čtyři deblové páry díky dnešní výhře v prvním kole turnaje v Tokiu. Společně letos získaly dva tituly na okruhu WTA a v dalších pěti turnajích včetně grandslamového Roland Garros neúspěšně bojovaly ve finále.

"Katarina je velká osobnost a zároveň se dokážeme na kurtu bavit a užíváme si každý zápas," řekla Peschkeová. Se Srebotnikovou se daly dohromady až po Australian Open. "Obě jsme se vracely po zranění a hledaly partnerky. Hned jsme si sedly a jsme kamarádky," přidala Slovinka, která bude hrát Turnaj mistryň už popáté.

Fedcupová reprezentantka Peschkeová si zahrála na Turnaji mistryň v třikrát za sebou v letech 2006-2008. Před dvěma lety podlehla spolu s Australankou Rennae Stubbsovou ve finále tehdejším světovým jedničkám Caře Blackové, Liezel Huberové.

Před párem Srebotniková, Peschkeová si zajistila start v Dauhá už v létě argentinsko-italská dvojice Gisela Dulková, Flavia Pennettaová.

Dnes také získala první účastnické místo ve dvouhře Dánka Caroline Wozniacká, jež prošla v Tokiu do čtvrtfinále. Světová dvojka bude hrát v Dauhá druhý rok po sobě.

Nejlepší tenistky sezony se v katarské metropoli představí 26.-31. října.

Reklama