Hlavní obsah

Heninová nekončí, chce ještě vyhrát Grand Slam

BRUSEL

Bývalá světová tenisová jednička Justine Heninová věří, že je stále v jejích silách vyhrát grandslamový titul. Na setkání s belgickými médii přitom sedminásobný vítězka turnajů "velké čtyřky" přiznala, že po zranění loktu z Wimbledonu zvažovala, zda má vůbec pokračovat v kariéře.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Belgická tenistka Justine Heninová.

Článek

Osmadvacetiletá Heninová se k tenisu vrátila letos po rok a půl dlouhé pauze, zanedlouho ji ale zastavilo zranění. "To nepřišlo z ničeho nic. Moje tělo nebylo schopné vstřebat všechnu tu námahu. Je pravda, že to byla rána pro morálku. Měla jsem i pochyby o dalším pokračování kariéry," připustila Heninová. Prý jí to jasně ukázalo, že ještě musí vylepšit fyzičku.

Nyní už Heninová dva týdny naplno trénuje a připravuje se na prosincový návrat, který si naplánovala na exhibiční turnaj v Antverpách, kde se utká s vítězkou US Open a krajankou Kim Clijstersovou. Pak chce nastoupit za Belgii v Hopmanově poháru a hrát turnaje v Austrálii.

"Upřímně věřím, že ještě mohu vyhrát nějaký Grand Slam a že je to realistický cíl," podotkla. Dodala ale, že třeba první místo v žebříčku WTA už pro ni nemá moc velký význam.

Na půl centimetru výšky trvá

U příležitosti oznámení termínu svého návratu Heninová také řekla, že nikdy neměla komplex z toho, že je proti ostatním tenistkám malá. "Oficiálně měřím 166 centimetrů a půl... A na té půlce trvám," zdůraznila v žertu. "Většina hráček má o deset centimetrů víc, ale já ze své výšky komplexy nemám. Díky ní mám jiné výhody jako rychlost, schopnost reakce a výbušnost," podotkla.

Reklama

  7 : 6, 2 : 0 Kosťuková - Vondroušová 7 : 6, 2 : 0 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová