Hlavní obsah

Štěpánek je v Tokiu po soupeřově skreči ve čtvrtfinále

Tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji v Tokiu do čtvrtfinále a potřetí si letos zahraje o semifinále. Ve druhém kole jeho protivník Švýcar Marco Chiudinelli zápas za stavu 5:7, 7:6 a 4:1 pro českého hráče skrečoval kvůli zranění zad.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Tenista Radek Štěpánek na turnaji v Tokiu

Článek

"Než si Marco zranil záda, tak jsem ho pořád dotahoval," připustil Štěpánek po utkání. "Snažil jsem se bojovat a myslím, že to byla více psychologická bitva než tenisový zápas," dodal český daviscupový reprezentant, který s Chiudinellim prohrál v srpnu ve Washingtonu při jeho prvním utkání na okruhu ATP po dlouhé zdravotní pauze.

Soupeřem jednatřicetiletého Štěpánka v boji o semifinále bude Fin Jarkko Nieminen, který vyřadil Španěla Daniela Gimeno-Travera.

Štěpánek v Tokiu novinářům líčil, jak je těžké se vracet na nejvyšší úroveň po zranění. On sám prohrál třikrát za sebou, než se radoval z výhry. "Podívejte se na Del Potra," upozornil český hráč na loňského vítěz US Open, který se vrací a zatím dvakrát prohrál.

Finalista lednového turnaje Brisbane vzápětí dodal, že má na tenis jiný pohled než dříve. "V létě jsem se oženil (s Nicole Vaidišovou) a vím, že jsou na světě důležitější věci než je bouchání do tenisáku," prohlásil Štěpánek.

Dařilo se také českému deblistovi Františku Čermákovi, který spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem bojuje o účast na závěrečném podniku sezony Turnaji mistrů. Vítězové nedávného turnaje v Kuala Lumpuru porazili v prvním kole dvojici Thiemo de Bakker z Nizozemska a Andy Roddick z USA 7:5 a 6:4.

Wozniackou dělí od postu světové jedničky výhra nad Kvitovou

Dánskou tenistku Caroline Wozniackou dělí už jen jedna výhra od postu světové jedničky. Na turnaji v Pekingu dnes porazila Italku Saru Erraniovou 6:4, 6:2 a pokud ve třetím kole zdolá českou hráčku Petru Kvitovou, nahradí v čele pořadí Američanku Serenu Williamsovou.

Dvacetiletá Wozniacká má se stejně starou Kvitovou pozitivní bilanci. Poslední vzájemný zápas sice na trávě ve Wimbledonu při svém tažení do semifinále vyhrála česká tenistka a soupeřce ve 4. kole nedovolila ani set, letos v Madridu a před rokem v Bastadu však vyhrála Dánka.

Wozniacká se prvnímu místu výrazně přiblížila minulý týden na turnaji v Tokiu, kde získala titul. Snížila tak náskok o devět let starší Williamsové, která kvůli zranění nohy od Wimbledonu nehraje, na 310 bodů.

Tenisový turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1,100 000 dolarů):
Dvouhra - 2.- kolo:
Štěpánek (ČR) - Chiudinelli (Švýc.) 5:7, 7:6 (9:7), 4:1 skreč., García-López (Šp.) - F. López (6-Šp.) 7:6 (7:5), 6:4, Tursunov (Rus.) - Gasquet (Fr.) 7:6 (7:2), 1:6, 6:4, Nieminen (Fin.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:3, 7:6 (10:8).
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Mertiňák (4-ČR) - De Bakker, Roddick (Niz./USA) 7:5, 6:4.
Tenisový turnaj v Pekingu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 2,1 miliónu dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Davyděnko (4-Rus.) - Čilič (Chorv.) 7:5, 7:5, Simon (Fr.) - Berrer (Něm.) 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:4), Isner (USA) - Kohlschreiber (Něm.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:3.
Čtyřhra - 1. kolo:
Erlich, Ram (Izr.) - Dlouhý, Kohlschreiber (ČR/Něm.) 6:7 (5:7), 6:4, 10:6.
Ženy (dotace 4,5 miliónu dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Erraniová (It.) 6:4, 6:2, Kerberová (Něm.) - Dulgheruová (Rum.) 6:2, 6:1.
3. kolo:
Zvonarevová (2-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 5:7, 6:4, 6:2, Peerová (15-Izr.) - Jovanovská (Srb.) 6:1, 6:2, Bacsinzská (Švýc.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Niculescuová, Peerová (Rum./Izr.) 6:3, 6:4, Szavayová, Záhlavová-Strýcová (Maď./ČR) - Chan Yung-Jan, Huberová (3-Tchaj-wan/USA) 6:4, 7:5.

Reklama

Související témata: