Hlavní obsah

Djokovič a Wozniacká vyhráli tenisový turnaj v Pekingu

Srbský tenista Novak Djokovič porazil ve finále turnaje v Pekingu Španěla Davida Ferrera 6:2, 6:4 a obhájil loňský titul. Rozhodující duel byl v neděli za stavu 3:1 pro pozdějšího vítěze přerušen kvůli dešti a dohrál se dnes. Ženskému finále kralovala nová světová jednička Dánka Caroline Wozniacká.

Foto: David Gray, Reuters

Novak Djokovic s trofejí pro vítěze turnaje China Open v Pekingu.

Článek

Druhý hráč světového žebříčku Djokovič nedal v prvním setu Ferrerovi šanci, a i když ve druhém prohrával 2:4, čtyřmi vyhranými gamy dosáhl na druhý turnajový triumf v sezoně.

V čínské metropoli absolvoval Djokovič vydařený turnaj třetí rok po sobě - před loňským ziskem titulu získal v tomto areálu v roce 2008 bronzovou olympijskou medaili. "Na tomhle místě je opravdu něco zvláštního," poznamenal.

Nejlepší srbský tenista si v Pekingu zahrál své letošní třetí finále, přičemž všechna byla o den odložena kvůli dešti. V únoru v Dubaji Djokovič zvládl dohrávku s Michailem Južným, v září na US Open nestačil na světovou jedničku Rafaela Nadala.

Po převzetí poháru za 18. titul v kariéře a šeku na 500.000 dolarů musel Djokovič společně se svým soupeřem spěchat na letadlo do Šanghaje, kde budou startovat na hvězdně obsazeném turnaji série Masters.

V ženském finále se Dánce Wozniacké povedla odveta za nevydařené semifinále US Open a přemožitelku z posledního grandslamu roku Rusku Věru Zvonarevovou dnes porazila 6:3, 3:6, 6:3. Dvacetiletá Wozniacká vyhrála již šestý letošní turnaj a čtvrtý za poslední dva měsíce. Díky excelentní formě se dnes oficiálně stane novou světovou jedničkou, na prvním místě vystřídá zraněnou Serenu Williamsovou.

Tenisový turnaj v Pekingu (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):
Muži, dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Ferrer (8-Šp.) 6:2, 6:4
Ženy, dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Zvonarevová (2-Rus.) 6:3, 3:6, 6:3.

Reklama

Související témata: