Hlavní obsah

Kvitová, Záhlavová-Strýcová i Zakopalová už v Linci dohrály

LINEC

Český tenis už nemá na turnaji v Linci ve dvouhře zastoupení. V druhém kole dnes skončily naděje páté nasazené Petry Kvitové, turnajové osmičky Kláry Zakopalové i Barbory Záhlavové-Strýcové.

Článek

Česká tenisová jednička Kvitová vypadla po debaklu 2:6, 1:6 s Němkou Julií Görgesovou. Dvacetiletá rodačka z Bílovce ztratila v utkání pětkrát servis a prohrála za 52 minut.

Nedařilo se ani Záhlavové-Strýcové, kterou vyřadila po setech 6:3 a 6:2 bývalá světová jednička Ana Ivanovičová ze Srbska. Ta sice kuriózně přišla o první game za příliš dlouhou přestávku v šatně, české hráčce však při samotné hře příliš nepovolila.

Ve večerním duelu zkusila projít do čtvrtfinále alespoň Zakopalová, ale Švýcarka Patty Schnyderová ji smetla za 57 minut po setech 6:2 a 6:0.

Benešová postoupila přes Briantiovou do čtvrtfinále v Ósace

Česká tenistka Iveta Benešová porazila ve druhém kole turnaje v Ósace 6:1, 7:5 Albertu Briantiovou z Itálie a poprvé od dubna postoupila na okruhu WTA do čtvrtfinále. Její příští soupeřkou bude třetí nasazená Izraelka Šahar Peerová.

Bývalá česká jednička Benešová, která je aktuálně na 67. místě žebříčku, zdolala o něco hůře postavenou Briantiovou za hodinu a 21 minut. V utkání čelila pouze jednomu brejkbolu, který odvrátila, a připsala si nad třicetiletou Italkou ve druhém vzájemném duelu druhé vítězství.

Sedmadvacetiletá Benešová hrála naposledy čtvrtfinále koncem dubna v marockém Fezu, kde získala dosud jako letos jediná Češka titul. Dva zápasy vyhrála mostecká rodačka také v srpnu v Montrealu, kde se třetí kolo rovnalo osmifinále.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Görgesová (Něm.) - Kvitová (5-ČR) 6:2, 6:1.
Dvouhra - 2. kolo:
Ivanovičová (7-Srb.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 6:2, Schnyderová (Švýc.) - Zakopalová (8-ČR) 6:2, 6:0, Hantuchová (2-SR) - Suarezová-Navarrová (Šp.) 6:4, 6:3, Daniiliduová (Řec.) - Bammerová (Rak.) 6:1, 7:6 (7:2).
Tenisový turnaj žen v Ósace (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (7-ČR) - Briantiová (It.) 6:1, 7:5, Peerová (3-Izr.) - Fudaová (Jap.) 3:6, 6:1, 6:3, Craybasová (USA) - Savčuková (Ukr.) 6:1, 6:1, Dateová-Krummová (6-Jap.) - Nakamuraová (Jap.) 6:2, 6:0.

Reklama