Hlavní obsah

Tenistce Dateové rekord unikl, v Ósace podlehla Tanasugarnové

PRAHA

Thajská tenistka Tamarine Tanasugarnová ukončila ve finále v Ósace úspěšné tažení domácí veteránky Kimiko Dateové-Krummové, jež se mohla stát ve 40 letech nejstarší vítězkou dvouhry v historii WTA. Rekord tak zůstal americké legendě Billie Jean Kingové, která v roce 1983 zvítězila v Birminghamu ve věku 39 let, sedm měsíců a 23 dnů.

Článek

Šestá nasazená Dateová oslavila na konci září čtyřicetiny a o rekordní zápis se udatně prala. O sedm let mladší soupeřka ji porazila až po třech hodinách a sedmi minutách 7:5, 6:7 (4:7), 6:1. Japonská tenistka, bývalá světová čtyřka, jež se předloni vrátila na okruh WTA po dvanáctileté pauze, přitom absolvovala takřka tříhodinovou bitvu i o den dříve, než vyřadila Šahar Peerovou. A předtím v pátečním čtvrtfinále po dvouapůlhodinové přetahované přehrála obhájkyni prvenství Samathu Stosurovou z Austrálie.

Tanasugarnová získala svoji čtvrtou trofej v kariéře a první od loňského triumfu v Hertogenboschi. Dateová má na kontě stále osm titulů, naposledy se radovala po svém návratu k tenisu loni den před 39. narozeninami v Soulu.

Tenisový turnaj žen v Ósace
Dvouhra - finále:
Tanasugarnová (Thaj.) - Dateová-Krummová (6-Jap.) 7:5, 6:7 (4:7), 6:1.
Čtyřhra - finále:
Čchang Kchaj-čchen, Osterlohová (3-Tchaj-wan/USA) - Aojamaová, Fudžiwaraová (Jap.) 6:0, 6:3.

Reklama