Hlavní obsah

Deblista Dlouhý počtvrté za sebou postoupil na Turnaj mistrů

LONDÝN

Český tenista Lukáš Dlouhý se počtvrté za sebou kvalifikoval na Turnaj mistrů ve čtyřhře. Účast v Londýně si potřetí zajistil spolu s Indem Leandrem Paesem. Pro oba hráče to pravděpodobně bude jejich poslední společný turnaj. Dlouhý s Paesem letos získali titul v Miami a postoupili do finále Roland Garros, druhá část sezony jim však příliš nevyšla. Od nečekaného vypadnutí v prvním kole US Open, což byla jejich třetí porážka v úvodním utkání turnaje za sebou, se na okruhu ATP objevují s jinými partnery.

Foto: Pavel Lebeda, ČTK

Lukáš Dlouhý

Článek

"Jedeme spolu určitě do Paříže (na turnaj série Masters) a následně na Turnaj mistrů do Londýna a uvidíme, jak to bude probíhat," napsal Dlouhý ČTK. Jeho další spolupráce s Paesem, která začala v roce 2008 a loni přinesla tituly na Roland Garros a US Open, je aktuálně podle českého hráče v jednání. "Ale s největší pravděpodobností to vypadá, že spolu již hrát nebudeme," uvedl Dlouhý.

Sedmadvacetiletý daviscupový reprezentant Dlouhý s Paesem, jež by se měl na Turnaji mistrů představit už podvanácté, při minulých dvou účastech nevyhráli na finále sezony ani jeden zápas. Dvě vítězství zaznamenal Dlouhý před třemi lety s Pavlem Víznerem, ale ani oni tehdy ze základní skupiny nepostoupili.

Česko-indický pár je čtvrtou dvojicí, která si zajistila start v Londýně. Bez šance na účast mezi nejlepšími osmi týmy není ani česko-slovenské duo František Čermák, Michal Mertiňák, jemuž patří aktuálně 12. místo.

Navzdory vyřazení ve čtvrtfinále ve Stockholmu se může v klidu chystat do Londýna Švéd Robin Söderling, jenž jako pátý doplnil již dříve kvalifikované kvarteto Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovič a Andy Murray. Šestou pozici drží před závěrečnými třemi týdny Tomáš Berdych, jenž doufá v premiérovou účast na Turnaji mistrů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články