Hlavní obsah

Wozniacká i Zvonarevová vstoupily do Turnaje mistryň vítězně

DAUHÁ

Dvě nejvýše nasazené tenistky Caroline Wozniacká z Dánska a Ruska Věra Zvonarevová vstoupily v úterý do Turnaje mistryň v Dauhá hladkými výhrami. V úvodním utkání smetla Zvonarevová Srbku Jelenu Jankovičovou 6:3 a 6:0, Wozniacká si poradila dvakrát 6:1 s Jelenou Dementěvovou z Ruska.

Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters

Ruska Věra Zvonarevová porazila na úvod Turnaje mistryň v Dauhá hladce Jelenu Jankovičovou ze Srbska.

Článek

Obě favoritky rovněž bojují o pozici světové jedničky. Wozniacká je k ní mnohem blíže, sezonu zakončí na nejvyšším stupínku, pokud vyhraje v Dauhá ještě jeden zápas.

Šestadvacetiletá Zvonarevová potvrdila proti Jankovičové výbornou formu z druhé poloviny roku, kdy se dostala do finále ve Wimbledonu, v Montrealu, na US Open a v Pekingu. Jankovičová na její tvrdé údery nenašla po celý zápas recept a z druhého setu si odnesla "kanára".

Srbka si po zápase stěžovala na zdravotní komplikace, které ji sužovaly už minulý týden. "Mám při zápase problémy s dýcháním, vůbec jsem necítila v těle sílu. Zápas jsem dokončila, ale bylo to těžké," přiznala Jankovičová, která skončila po zápase na kapačkách.

Ani Wozniacká na kurtu dlouho nepobyla. Dementěvová měla problémy se servisem a i v delších výměnách od základní čáry uspěla jen výjimečně. Během utkání si nevypracovala jedinou šanci k brejku. "V minulosti jsme s Jelenou sehrály hodně těžkých zápasů, takže jsem ráda, že mám za sebou tak povedený start do turnaje," prohlásila vždy usměvavá Dánka.

V repríze finále letošního French Open se povedla odveta Australance Samantě Stosurové, která zdolala Italku Francesku Schiavoneovou dvakrát 6:4. Stosurová těžila ze skvělého servisu a dokázala se vypořádat i s nepříznivým stavem 0:4 v první sadě. Na Turnaji mistryň už v minulosti dvakrát triumfovala ve čtyřhře, nyní má při premiéře v singlu velkou šanci postoupit do semifinále.

Tenisový Turnaj mistryň v Dauhá
Bílá skupina
Zvonarevová (2-Rus.) - Jankovičová (6-Srb.) 6:3, 6:0.
Kaštanová skupina
Wozniacká (1-Dán.) - Dementěvová (7-Rus.) 6:1, 6:1, Stosurová (5-Austr.) - Schiavoneová (4-It.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík