Hlavní obsah

Lendl přijede před ostravskou exhibicí už v neděli, chce trénovat

Šest dnů před exhibicí v rodné Ostravě přijede legendární tenista Ivan Lendl do Česka. Nejprve bude trénovat v Prostějově a ve čtvrtek si vyzkouší ČEZ Arénu, kde se v pátek 5. listopadu večer střetne se švédským hráčem Björnem Borgem.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Ivan Lendl.

Článek

Padesátiletý Lendl, člen vítězného československého daviscupového týmu z roku 1980 a bývalá světová jednička, přijede do Česka v neděli z Budapešti, kde odehraje v sobotu exhibici s Matsem Wilanderem.

"Z Budapešti se přesune do Prostějova, odpočine si a večer se jede podívat do Vítkovic na hokej," řekl Karel Tejkal z České sportovní, která akci Advantage Tennis III pořádá. Lendl se na hokej těšil a uvidí zápas proti Karlovým Varům. "V nové aréně jsem ještě nebyl. Chodíval jsem na starý zimák," říkal Lendl již dříve.

Lendl bude od pondělí do středy pilně trénovat v Prostějově, kde už letos v červnu hrál exhibičně set s Jiřím Novákem. Mimo jiné se tam setká s místními talenty. Ve čtvrtek už ho čeká trénink ostravské hale. "Musí být připravena, to bylo jeho přání," podotkl Tejkal.

V Ostravě se možná Lendl podívá i na kurty v Komenského sadech, kde tenisově vyrůstal. "Program ještě dolaďujeme," řekl Tejkal.

Borg přiletí ve čtvrtek

Exhibice začne v 15. hodin duelem Miloslava Mečíře s Wilanderem, pak bude hrát Lendl a Borg, který přiletí ve čtvrtek. Na závěr se ve čtyřhře střetnou Karel Nováček s Lendlem, jenž hrál v Česku soutěžní zápas naposledy před třiceti lety, proti Borgovi s Wilanderem.

Fanoušci mají stále ještě šanci vidět hrát Lendla na vlastní oči. Ze sedmi tisíc vstupenek zbývá volných okolo dvou tisíc.

Reklama