Hlavní obsah

O titul v Basileji se znovu utkají obhájce Djokovič a Federer

BASILEJ

Stejně jako před rokem se na turnaji v Basileji utkají o titul domácí hvězda Roger Federer a jeho loňský přemožitel Novak Djokovič. Oběma v dnešních semifinálových zápasech stačily k postupu dva sety, více se však nadřel Srb.

Článek

Svému kamarádovi a kolegovi z daviscupové reprezentace Viktoru Troickému totiž v první sadě odvracel tři setboly za stavu 5:6 a 0:40. "Měl jsem velkou kliku. Ale pak jsem si začal více věřit," řekl obhájce trofeje. Ve druhém setu prolomil soupeřův servis znovu v sedmém gamu a vyhrál 7:6 a 6:4.

Federer potěšil domácí publikum výsledkem 6:2, 6:4 s Andym Roddickem a nad americkým soupeřem dosáhl jubilejního dvacátého vítězství. To poslední ho na rozdíl od dneška stálo mnohem více sil, protože loni ve finále Wimbledonu po strhujícím průběhu vyhrál Švýcar 16:14 v pátém setu.

Už na jedenácté letošní finále se mohou těšit bratři Bob a Mike Bryanovi. Dnešním postupem v Basileji si zároveň už pošesté pojistili post světových jedniček v konečném žebříčku celé sezóny. Kralování dvaatřicetiletých dvojčat narušili jen v roce 2004 Mark Knowles a Daniel Nestor a o čtyři roky později Nestor s Nenadem Zimonjičem.

Tenisový turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 1 755 000 eur)
Dvouhra - semifinále
Federer (1-Švýc.) - Roddick (4-USA) 6:2, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Troicki (Srb.) 7:6 (7:4), 6:4.

Reklama