Hlavní obsah

Italské tenistky dělí poslední bod od obhajoby ve Fed Cupu

SAN DIEGO

Italské tenistky vedou ve finále Fed Cupu na půdě Američanek už 2:0 a od obhajoby týmové trofeje je dělí poslední bod. První dva získaly v sobotu nejprve vítězka Roland Garros Francesca Schiavoneová vítězstvím nad debutantkou CoCo Vandewegheovou, druhý přidala Flavia Pennettaová, která zdolala domácí jedničku Bethanii Mattekovou-Sandsovou 7:6 a 6:2.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Italská tenistka Flavia Pennettaová.

Článek

"Jsem moc rád, ale ještě není konec," prohlásil po sobotním prvním dnu kapitán italského družstva Corrado Barazzutti. O zisku třetí trofeje za posledních pět let pro Itálii může rozhodnout už Schiavoneová, která by v duelu týmových jedniček měla nastoupit proti Mattekové. Tu však v sobotu sužovaly křeče v noze.

"Nejsme v dobré situaci, ale zítřek je nový den. Měla bych hrát jako první, bez ohledu na to, jak se cítím teď. Pořád máme šanci," burcovala Matteková, jež v první sadě pěti vyhranými gamy za sebou dokázala průběh otočit na 6:5 a měla proti Pennettaové setbol.

Nedělní program v San Diegu začne ve 22:00 SEČ. V historii finále Fed Cupu se ještě nestalo, aby za stavu 2:0 některý z týmů nedotáhl utkání k triumfu. V loňském duelu mezi stejnými finalistky italské tenistky vyhrály 4:0, letos výběru USA znovu chybějí zraněné hvězdy Serena a Venus Williamsovy.

Finále tenisového Fed Cupu v San Diegu (USA):
USA - Itálie 0:2 po druhé dvouhře
Matteková-Sandsová - Pennettaová 6:7 (4:7), 2:6.

Reklama

Související témata: