Hlavní obsah

Srbka Ivanovičová vyhrála turnaj šampiónek na Bali

Srbská tenistka Ana Ivanovičová zakončila sezónu vítězstvím na Bali. Ve finále turnaje šampiónek porazila Rusku Alisu Klejbanovovou 6:2 a 7:6. Bývalá světová jednička Ivanovičová v závěru roku našla svou někdejší formu, vyhrála 13 z posledních 15 zápasů a díky tomu se vrátí do elitní světové dvacítky.

Článek

Do Indonésie dostalo pozvání osm předních tenistek, které letos vyhrály alespoň jeden turnaj okruhu WTA a neprobojovaly se na nedávný Turnaj mistryň. Kvůli zdravotním problémům svou účast odřekla Maria Šarapovová, povinnosti ve Fed Cupu zase měla Flavia Pennettaová.

Ivanovičová, jež se na Bali kvalifikovala na poslední chvíli triumfem v Linci, postupně porazila Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, Japonku Kimiko Dateovou-Krummovou a dnes i Klejbanovovou. Zajistila si tak finanční prémii 210 tisíc dolarů a dala si tím příjemný dárek ke svým sobotním třiadvacátým narozeninám.

Srbská tenistka se po předloňském triumfu na French Open postupně propadala až na 65. pozici světového žebříčku. "Říkala jsem si tehdy, že bych mohla být ještě lepší a změnila techniku. To byla chyba, protože jsem ztratila rytmus, přidalo se pár zranění a přestala jsem vyhrávat zápasy, které jsem vyhrát měla," popsala svůj pád půvabná hráčka.

Od srpnového semifinále v Cincinnati se její výsledky začaly opět zlepšovat. "Uvědomila jsem si, že to chce čas a musím být trpělivá. Vždycky budou nějaké vzestupy a pády, než se člověk dostane na úroveň, že se cítí dobře při zápasech s nejlepšími. Mám pocit, že se moje hra blíží tomu, kde bývala. Navíc jsem nyní víc agresivní, zkušenější a komplexnější hráčkou," varovala své budoucí soupeřky Ivanovičová.

Tenisový turnaj žen na Bali (tvrdý povrch, dotace 600 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ivanovičová (Srb.) - Klejbanovová (Rus.) 6:2, 7:6 (7:5).
O 3. místo:
Dateová-Krummová (Jap.) - Hantuchová (SR) 7:5, 7:5.

Reklama

Související témata: