Hlavní obsah

Berdych stále nemá jistý Turnaj mistrů, ve hře je dál pět tenistů

PAŘÍŽ

Tenista Tomáš Berdych stále nemá jistou účast na Turnaji mistrů. Po dnešních zápasech na podniku série Masters v Paříži nikdo z jeho pěti soupeřů v boji o tři volná místa nevypadl. Ve svých utkáních uspěli Američan Andy Roddick, Rakušan Jürgen Melzer i Španěl David Ferrer.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Andy Roddick na tenisovém turnaji v Paříži.

Článek

Právě Ferrer, jehož vyřazení mohlo dát Berdychovi jistotu, se na postup do třetího kola nejvíc nadřel. S Italem Fabiem Fogninim, který do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, se sedmý nasazený hráč trápil téměř dvě a půl hodiny, než zvítězil 3:6, 6:4 a 7:6.

V osmifinále se Ferrer utká s Melzerem, který po setech 6:3, 7:6 zdolal Kolumbijce Santiaga Giralda, jenž si rovněž vybojoval účast v turnaji v kvalifikaci.

Nejsnazší práci s postupem měl Roddick. Bývalý první hráč světa porazil Fina Jarkka Nieminena 6:1, 6:4 a čeká ho Lotyš Ernests Gulbis. Roddick je aktuálně v pořadí pro Turnaj mistrů osmý a účast si zajistí bez ohledu na své výsledky i v případě, že Španěl Fernando Verdasco nepostoupí do finále a Melzer turnaj nevyhraje.

Pátý nasazený Berdych nastoupí k utkání třetího kola proti turnajové desítce Nikolaji Davyděnkovi z Ruska ve čtvrtek. Ani případná porážka šance českého tenisty na účast v Londýně výrazně neohrozí, protože v aktuálním hodnocení mu patří výhodná šestá pozice.

Radek Štěpánek si v Paříži po týdnu zopakuje souboj s druhým hráčem světa Rogerem Federerem, kterému na předchozím turnaji v Basileji podlehl ve čtvrtfinále ve dvou setech. Nejvýše nasazený Švýcar dnes postoupil do třetího kola po bezproblémové výhře nad domácím Richardem Gasquetem dvakrát 6:4.

Turnaj série Masters v Paříži (tvrdý povrch, dotace 2,750.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (8-USA) - Nieminen (Fin.) 6:1, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Monaco (Arg.) 6:4, 6:3, Čilič (13-Chorv.) - Stachovskij (Ukr.) 6:4, 4:6, 6:3, Murray (3-Brit.) - Nalbandian (Arg.) 2:6, 6:4, 6:3, Melzer (11-Rak.) - Giraldo (Kol.) 6:3, 7:6 (8:6), Wawrinka (Švýc.) - Ljubičič (15-Chorv.) 6:4, 6:4, Llodra (16-Fr.) - Isner (USA) 6:3, 6:4, Davyděnko (10-Rus.) - Bellucci (Braz.) 6:3, 6:0, Federer (1-Švýc.) - Gasquet (Fr.) 6:4, 6:4, Ferrer (7-Šp.) - Fognini (It.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:4), Söderling (4-Švéd.) - Simon (Fr.) 6:4, 6:0.

Reklama

Související témata: