Hlavní obsah

Federer poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje v Paříži

PAŘÍŽ

Švýcarský tenista Roger Federer při své osmé účasti na turnaji série Masters v Paříži poprvé přešel přes čtvrtfinále. Bývalá světová jednička dnes porazila 6:1, 7:6 Rakušana Jürgena Melzera a v premiérovém semifinále v hale Bercy narazí na domácího Gaela Monfilse.

Foto: Benoit Tessier , Reuters

Robin Söderling si s Roddickem poradil ve dvou setech.

Článek

Devětadvacetiletý Federer výhrou nad vrstevníkem Melzerem, jenž prožívá životní sezonu, potvrdil výbornou formu z poslední doby. V sobotu bude usilovat o čtvrté finále na turnajích ATP za sebou, přičemž ta poslední dvě v Basileji a Stockholmu vyhrál. Od Wimbledonu, kde ho nečekaně už ve čtvrtfinále vyřadil Tomáš Berdych, postoupil dnes šestnáctinásobný grandslamový vítěz do sedmého semifinále v řadě.

O druhé finálové místo se utkají Švéd Robin Söderling, jenž porazil v souboji účastníků Turnaje mistrů 7:5, 6:4 Andyho Roddicka z USA, s překvapením turnaje Michaelem Llodrou. Francouzský hráč po čtvrtečním vítězství nad obhájcem titulu Novakem Djokovičem ze Srbska vyřadil po výhře 7:5, 6:1 Nikolaje Davyděnka z Ruska, jenž o kolo dříve nadělil "kanára" v třetím setu Berdychovi.

Výsledky tenisového turnaje mužů série Masters v Paříži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Llodra (Fr.) - Davyděnko (10-Rus.) 7:5, 6:1, Murray (3-Brit.) - Čilič (13-Chor.) 7:6 (8:6), 3:6, 6:3, Söderling (4-Švéd.) - Roddick (8-USA) 7:5, 6:4, Federer (1-Švýc.) - Melzer (11-Rak.) 6:1, 7:6 (7:4), Monfils (12-Fr.) - Murray (3-Brit.) 6:2, 2:6, 6:3. Semifinálové dvojice: Söderling - Llodra, Federer - Monfils
Čtyřhra - čtvrfinále:
Knowles, Ram (Bah./Izr.) - Dlouhý, Paes (ČR/Indie) 6:1, 6:4.

Reklama