Hlavní obsah

Venus Williamsová chce zkompletovat grandslamovou sbírku

Bývalá první tenistka světa Venus Williamsová, která musela předčasně ukončit sezonu kvůli potížím s kolenem, už má jasno o cílech pro nadcházející rok. Třicetiletá Američanka by ráda zkompletovala sbírku grandslamových titul.

Foto: Daniel Ochoa , ČTK/AP

Venus Williamsová má prý opět mistrovskou formu.

Článek

Williamsová má na kontě 21 grandslamových titulů, aby však zkompletovala sbírku všech titulů ze čtyř největších turnajů sezony, chybí jí dvě vítězství v singlu a dvě ve smíšené čtyřhře.

"Na Australian Open a French Open už jsem měla titul ve dvouhře na dosah, takže vím, že na to mám. Mnohem těžší bude ale smíšená čtyřhra," řekla pátá hráčka světa v rozhovoru pro agenturu Reuters. "Vypadá to, jako by se mi titul v mixu ve Wimbledonu a US Open vyhýbal. Na jednom grandslamu je téměř nemožné nastoupit ve dvouhře, čtyřhře i mixu. Ale já bych moc chtěla mít všechny tituly z každého grandslamu," dodala.

Třicetiletá Williamsová nehrála od US Open, kde v semifinále prohrála s pozdější vítězkou Kim Clijstersovou. Sezonu pak oficiálně ukončila před měsícem, když se odhlásila z turnaje v Pekingu a vynechala také finále Fed Cupu. Od té doby se věnovala rehabilitaci a přípravě na novou sezonu.

Vrací se do mistrovské formy

"Už se pomalu vracím do mistrovské formy. Jde to pomalu, ale jistě," uvedla. "Doufám, že brzy začneme trénovat s raketou. Není lehké být mimo hru, ale na druhou stranu to člověka před novou sezonou pořádně nažhaví," prohlásila.

Williamsová prý během rehabilitace neviděla jediný tenisový zápas, dokonce nesledovala ani finále Fed Cupu, ve kterém USA prohrálo 1:3 s Itálií. "Nehrát bylo hrozně těžké, tak jsem si řekla, že se ani nebudu dívat v televizi. Sice jsem měla nutkání se na finále podívat, ale pak jsem si řekla, že už to stejně nemá cenu," prohlásila.

Starší sestra Sereny Williamsové už také myslí na olympiádu v Londýně v roce 2012, kde budou společně obhajovat titul ve čtyřhře. "Tam se taky hraje smíšená čtyřhra a když ji nevyhraju, budu mít zase co dohánět," řekla. "Serena a já budeme muset být v životní formě, abychom zvládly všechny tři soutěže. Vždyť to je asi 14 zápasů v osmi dnech. Budeme muset být jako stroje," prohlásila.

Reklama