Hlavní obsah

Djokovič víc než na Turnaj mistrů myslí na Davis Cup

LONDÝN

Srbský tenista Novak Djokovič má problémy koncentrovat se na nadcházející Turnaj mistrů, do kterého vstoupí pondělním zápasem s Čechem Tomášem Berdychem. Myšlenkami je totiž o dva týdny dále na finále Davisova poháru, v němž bude na domácí půdě srbským lídrem proti Francii.

Foto: Andy Wong, Reuters

Srb Novak Djokovič.

Článek

Třetí hráč světa hraje na Turnaji mistrů počtvrté za sebou, ale finále týmové soutěže zažije premiérově. Navíc se může těšit na vyprodané hlediště v Bělehradě. "Abych byl upřímný, tak mým největším cílem je vyhrát Davis Cup. Na Turnaji mistrů už jsem byl a snad ještě v budoucnu budu, ale finále Davis Cupu doma, to může být taky jenom jednou. Kdo ví, jestli ještě někdy budu mít takovou šanci?," řekl na tiskové konferenci v dějišti Turnaje mistrů Londýně.

Srbové využili výhody domácího prostředí v prvním kole proti Spojeným státům americkým i v semifinále proti České republice, kterou porazili těsně 3:2. Navíc uspěli v Chorvatsku.

Třiadvacetiletý Djokovič je hlavní postavou jejich týmu. Vyhrál všech pět dvouher, do kterých nastoupil. Vynechal jen úvodní singl s českým výběrem, kdy se krátce po finále na US Open omluvil kvůli údajným žaludečním problémům. V neděli už hrál a vítězstvím nad Berdychem srovnal na 2:2.

Reklama

Související témata: