Hlavní obsah

Dlouhý s Paesem prohráli v Londýně i druhý zápas Turnaje mistrů

Česko-indický pár Lukáš Dlouhý, Leander Paes prohrál na Turnaji mistrů i druhý zápas. Rakousko-německé dvojici Jürgen Melzer, Philipp Petzschner podlehl 6:7, 6:4 a 8:10. Boje v základní skupině zakončí Dlouhý s Paesem ve čtvrtek proti nejvýše nasazenému páru bratrů Bryanových. Mezi singlisty si druhé vítězství připsal Švýcar Roger Federer, jenž smetl Brita Andyho Murrayho 6:4, 6:2.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Leander Paes (vpředu) a Lukáš Dlouhý na Turnaji mistrů

Článek

Pro Dlouhého s Paesem je londýnský prestižní podnik derniérou jejich spolupráce. Indický veterán se vrací od příští sezony ke svému krajanovi Maheši Bhúpathímu, Dlouhý zahájí rok po boku Australana Paula Hanleyho.

Turnaj mistrů hrají vítězové loňského Roland Garros a US Open společně třetím rokem za sebou a zatím prohráli všech osm zápasů. "Nedokážu to vysvětlit. Prostě nám to tady nevychází," kroutil hlavou Paes. V dnešním vyrovnaném duelu prohráli těsně 9:11 zkrácenou hru úvodní sady a neméně dramatický byl i rozhodující super tie-break. Postupové šance dua Dlouhý, Paes se tak smrskly na minimum.

Podle Dlouhého může být jednou z příčin nezdarů v poslední době fakt, že asi nejsou s Paesem dostatečně sehraní poté, co si dali pauzu po US Open v září. Oba se pak sešli až začátkem listopadu na turnaji v Paříži. "Byl to frustrující zápas. Nevím, co se stalo. Kazili jsme moc míčů," uznal i sedmatřicetiletý Paes.

Motivace však Dlouhému s Paesem nebude chybět ani v posledním zápase skupiny proti Bobovi a Mikeovi Bryanovým ze Spojených států. "Nemáme co ztratit, bylo by skvělé je porazit," řekl po utkání Dlouhý.

V ostře sledovaném duelu dvouhry nedal šanci šestnáctinásobný grandslamový vítěz Federer domácímu Murraymu a oplatil mu říjnovou prohru z finále turnaje Masters v Šanghaji. Švýcar dominoval především na servisu, při kterém ztratil pouhých osm míčů a nepovolil svému soupeři jedinou šanci na brejk. Celkově má však s britskou jedničkou stále pasivní bilanci šesti výher proti osmi porážkám.

Federer se tak v Londýně výrazně přiblížil postupu do semifinále. Jistotu mu může dát večerní druhý zápas skupiny mezi Robinem Söderlingem a Davidem Ferrerem. Pokud vyhraje Španěl Ferrer, nebo Švéd Söderling zvítězí ve třech setech, může Federer slavit postup. 

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 5 070 000 dolarů):
Dvouhra:
Skupina B: Federer (2-Švýc.) - A. Murray (5-Brit.) 6:4, 6:2, Söderling (4-Švéd.) - Ferrer (7-Šp.) 7:5, 7:5.
Čtyřhra:
Skupina A: Melzer, Petzschner (7-Rak./Něm.) - Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) 7:6 (11:9), 4:6, 10:8, Fyrstenberg, Matkowski (6-Pol.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 2:6, 7:6 (7:4), 10:8.

Reklama