Hlavní obsah

Berdych? Proti Nadalovi nemá šanci, říká Todd Martin

LONDÝN

Na českého tenistu Tomáše Berdycha čeká v pátek mimořádně těžký soupeř. V souboji o semifinále Turnaje mistrů se utká se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem. I když by mu za určitých okolností stačila k postupu i porážka ve třech setech, Berdych touží po vítězství. Podle bývalého elitního tenisty Todda Martina však nemá proti španělskému svalovci šanci.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Tomáš Berdych se raduje po vítězství nad Andy Roddickem.

Článek

„Nadalovi se proti Berdychovi mimořádně daří, má největší palebnou sílu na světě a vyniká ve všech aspektech hry. Berdych nemá proti Nadalovi žádnou výhodu,“ zrekapituloval rozložení sil Martin a zároveň připomněl, že český reprezentant současnou světovou jedničku už čtyři roky neporazil. Z jedenácti zápasů pak dokázal vyhrát jen tři.

„Nadal se skvěle pohybuje, pokud přinutí Berdycha běhat, soupeř nebude mít moc šancí dostat se k míčku v ideálním úderovém postavení, tak jak je zvyklý,“ pokračoval Martin. Podle něj může Berdych Španěla ohrozit z returnu po druhém podání.

Musí udeřit dřív než Nadal

Berdych se potřebuje v utkání dostat do určitého rytmu, jenže Nadala prostě musí dostávat pod tlak. „Jedinou cestou pro ranaře, jakým je Berdych, je udeřit předtím, než to udělá Nadal," radí bývalý americký tenista české jedničce.

Martin dále řekl, že pro Berdycha je klíčová víra, že Nadala může porazit. Sebedůvěru by mu měl dodat parádní středeční výkon při vítězství nad Andym Roddickem. S ním se Nadal v úvodním duelu skupiny trápil ve třech setech.

„Berdych prohrál s Nadalem posledních šest zápasů, teď si musí věřit, že na to má. Mnozí si myslí, že Berdychovy rány od základní čáry by mohly na Nadala fungovat. Zatím to však neprokázal," dodal Martin.

Zápas Tomáše Berdycha s Rafaelem Nadalem začíná v londýnské O2 Areně v 15:15. Na Sport.cz ho můžete sledovat v online reportáži.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články