Hlavní obsah

Nadal po bitvě udolal Murrayho a ve finále Turnaje mistrů vyzve Federera

LONDÝN

Španěl Rafael Nadal si zahraje poprvé v kariéře ve finále tenisového Turnaje mistrů. V sobotu udolal v londýnské O2 areně za více než tři hodiny domácí naději Andyho Murrayho po setech 7:6, 3:6 a 7:6. Jeho soupeřem bude čtyřnásobný vítěz závěrečného podniku roku Roger Federer, který porazil ve dvou setech 6:1 a 6:4 Srba Novaka Djokoviče.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal je ve finále Turnaje mistrů.

Článek

V zatím jasně nejdramatičtějším utkání Turnaje mistrů nastřílel Murray 22 es, na pátou výru z 13 vzájemných soubojů s Nadalem to však bylo málo. Světový hráč číslo jedna vypadl z rytmu pouze v druhé polovině druhého setu, kdy dvakrát přišel o servis.

Zklamaný skotský tenista Andy Murray po porážce od Rafaela Nadala v semifinále Turnaje mistrů.foto: Reuters/Suzanne Plunkett

Rozhodující sadu měl Nadal pod kontrolou až do stavu 5:4, britský tenista mu však v poslední chvíli sebral podání a vynutil si tie-break. V tom už Murray vedl 3:0 a podával, nezdolný Španěl však několika skvělými údery vyrovnal a poté proměnil druhý mečbol.

Svou životní sezonu, v níž získal tři grandslamové tituly, tak může Nadal v neděli završit posledním významným titulem, který mu ještě ve sbírce úspěchů chybí.

Proti němu však bude stát tenista, který si do Londýna přivezl zřejmě nejlepší formu. To na vlastní kůži pocítil Djokovič, jenž se v prvním setu vůbec nezmohl na odpor. Ve druhé sadě sice vedl po zisku Švýcarova servisu 3:0, od té doby však uhrál už jen jedinou hru.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně:
Dvouhra - semifinále: Nadal (1-Šp.) - A. Murray (5-Brit.) 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (8:6), Federer (2-Šv.) - Djokovič (3-Srb.) 6:1, 6:4.
Čtyřhra - semifinále: Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 6:3, 3:6, 12:10, Bhúpathí, Mirnyj (3-Indie/Běl.) - Fyrstenberg, Matkowski (6-Pol.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: