Hlavní obsah

Osmdesátiletý miliardář si zahraje tenis s Roddickem

PRAHA

Podívaná, kterou svět patrně ještě neviděl, se chystá na tento pátek. Na jedné straně kurtu osmadvacetiletý Andy Roddick, tenista z top 10. Na protější základní čáru se postaví také muž z top 10. Jen trochu odlišné. Miliardář Warren Buffett, kterému je osmdesát let! Akce má podpořit dětskou nadaci amerického tenisty. Divákům se ukáže také Pete Sampras a bratři Bryanové.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Americký tenista Andy Roddick

Článek

„Hrál jsem proti nejlepších tenisovým hvězdám. Zahrát si s panem Buffettem patří určitě do této kategorie, i když trochu jiné,“ pronesla bývalá světová jednička, která se narodila 30. srpna. Stejně jako jeho tenisový „rival“. Jen je tu jaksi rozdíl dvaapadesáti let.

Jeden z nejbohatších mužů světa, který dal čtyřicet miliard korun na charitu, chce pomoci dětské nadaci, které se Roddick věnuje. Ušlechtilá záležitost, která zaslouží chválu, ale je domyšlena do konce? Co se stane, až si americký profesionální sportovec nadhodí míček a jeho dělový servis dosáhne rychlosti dvě stě kilometrů za hodinu? To se ukáže až na kurtu v Omaze v Nebrasce.

Osmdesátiletý miliardář, který je přezdívaný Zázrak z Omahy, chce během svého života věnovat nebo v závěti odkázat charitě 99 procent svého majetku. Jeho majetek se v letošním roce odhaduje na necelý jeden bilión korun.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori