Hlavní obsah

Troicki byl po vítězném daviscupovém mečbolu v šoku

BĚLEHRAD

Bělehradskou halou se neslo hromové skandování "Viktor! Viktor!" a hrdina okamžiku skoro nevnímal. Viktor Troicki se probíral z šoku, kterým byla jeho výhra nad Michaelem Llodrou 6:2, 6:2 a 6:3 v rozhodující dvouhře finále Davisova poháru, jež zajistila Srbsku vítězný bod a premiérový zisk slavné "salátové mísy".

Foto: Marko Djurica , Reuters

Viktor Troicki

Článek

"Tohle je nejneuvěřitelnější den mého života," řekl čtyřiadvacetiletý Troicki po bouřlivých oslavách na tiskové konferenci. "Myslím, že ještě pár dnů se budu cítit jinak. Možná mi bude trvat pět šest dnů, než mi dojde, že jsme vyhráli."

V utkání s Llodrou byl po celý zápas lepší a často se dožadoval ještě hlučnějšího povzbuzování už tak divokého publika. Dohrával proto ve stále větším transu a po proměněném mečbolu si roztrhal na těle triko. "Byl jsem v šoku. Po posledním prohozu jsem si říkal, že tohle snad ani není možné," popisoval.

Troicki, letošní vítěz moskevského turnaje Kremlin Cup, odehrál podle mnohých s Llodrou životní zápas. "Měl jsem šťastný den," řekl rodák z Bělehradu už s holou hlavou, kterou si ještě na lavičce krátce po triumfu oholili všichni hráči.

Do závěrečné dvouhry ho utkání kapitán Goran Obradovič poslal místo Janka Tipsareviče, který psychicky nezvládl páteční zápas. Troicki zase v sobotu prohrál s Nenadem Zimonjičem už téměř vyhranou čtyřhru, přesto se nesložil.

"O duelu, který bude tak zásadní, tak důležitý pro Srbsko, jsem snil jako kluk," řekl Troicki. "Ten tlak byl neskutečný, ale výhra před skvělými fanoušky je nádherná, sladká," dodal.

Reklama