Hlavní obsah

Světová jednička Wozniacká našla v Prostějově klid na trénink

O víkendu vybírala v Kyjevě jako členka poroty Miss Ukrajiny, ale od pondělí už dánská tenistka Caroline Wozniacká tvrdě trénuje na nadcházející sezónu. A kondici i herní jistotu s novou raketou získává světová jednička na dvorcích v hale prostějovského klubu, za který by měla v sobotu nastoupit ve finále české extraligy.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Nová ženská tenisová jednička Caroline Wozniacká.

Článek

Dvacetiletá Wozniacká přijela na Hanou v pondělí a hned se vrhla do tréninku. "Maká od rána. Je vidět, že se připravuje na další sezónu hodně zodpovědně," řekl manažer prostějovského týmu Tomáš Cibulec.

"Pracuji opravdu tvrdě, jelikož chci být na Australian Open v životní formě," napsala Wozniacká v blogu na svém webu před příjezdem do Prostějova. "Mám pocit, že jsem silnější a den ode dne rychlejší, a proto se na novou sezonu už hodně těším," uvedla tenistka, která v uplynulé sezóně vyhrála šest turnajů, ale grandslamový titul v její sbírce chybí.

Jakou má před blížícím se rokem 2011 formu, ukáže Wozniacká v české extralize. Za Agrofert by měla nastoupit v sobotním finále, kam se očekává, že prostějovský klub postoupí. Teoreticky by mohla hrát i v pátek. "Oficiálně určitě finále, a kdyby projevila zájem, že by chtěla hrát v pátek, tak to samozřejmě přivítáme. To ale záleží na ní," doplnil Cibulec.

Speciální požadavky neměla

V Prostějově je tenistka s otcem a zároveň trenérem Piotrem. Neměli pro svůj pobyt žádné speciální požadavky, chtěli především klid. A ten nalezli v hotelu v tenisovém areálu. Tři a půl hodiny tak Wozniacká tráví na dvorci s německým sparingpartnerem Karlem Mathiasem Merkelem.

S kondicí jí pomáhá Paul Duvill, trenér boxu, který Wozniacká s oblibou zařazuje do své přípravy. "Tahle spolupráce se osvědčila, proto v ní pokračujeme," řekl dánským novinám Piotr Wozniacki.

Vedle tvrdého tréninku stihla Wozniacká v posledních dnech večeři s rodiči, film s Mattem Damonem a z domácí pohovky zápas fotbalistů Liverpoolu. Dnes v Prostějově zase byla čestným hostem utkání Vyzývacího poháru basketbalistů a z VIP tribuny sledovala vítězství Hanáků 86:63. O víkendu si "odskočila" do Kyjeva, kde byla členkou poroty na Miss Ukrajiny. "Dívky vypadaly úžasně a byl to skvělý večer," napsala Wozniacká.

Reklama

Související témata: