Hlavní obsah

Nadal a Wozniacká byli vyhlášeni nejlepšími tenisty roku

LONDÝN

Mezinárodní tenisová federace (ITF) v úterý vyhlásila Španěla Rafaela Nadala a Caroline Wozniackou z Dánska nejlepšími hráči roku 2010. Oba laureáti jsou aktuálně světovými jedničkami.

Foto: Yuriko Nakao , Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Nadal získal podruhé v kariéře ocenění od ITF díky sezoně snů. Po zisku pátého titulu na Roland Garros a druhém triumfu ve Wimbledonu se rodák z Mallorky vrátil před Švýcara Rogera Federera na první místo žebříčku a skvělý rok korunoval vítězstvím na US Open, díky němuž zkompletoval takzvaný kariérní Grand Slam.

O čtyři roky mladší Wozniacká se stala první seniorskou držitelkou ceny ITF z Dánska. Hráčka polského původu, jež aktuálně trénuje v Prostějově, za který bude hrát extraligu, letos vyhrála šest turnajů WTA. Sice neuspěla na grandslamech, ale jako čtvrtá nejmladší tenistka historie zakončí kalendářní rok coby světová jednička.

Dánská tenistka Caroline Wozniacká.foto: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

Aktuální lídři žebříčků získali titul mistrů světa ITF také ve čtyřhře. Posedmé během osmi let byla oceněna americká dvojčata Bob a Mike Bryanovi, mezi ženami jsou na vrcholu hned po první kompletní společné sezoně Gisela Dulková z Argentiny a Italka Flavia Pennettaová.

Tenisoví bratři Mike a Bob Bryanovifoto: ČTK/AP

Juniorskými šampióny byli vyhlášeni Juan Sebastián Gómez z Kolumbie a Ruska Darja Gavrilovová.

Reklama