Hlavní obsah

Tenistka Šafářová má novou trenérku, vede ji Srbka Veselinovičová

PROSTĚJOV

Srbka Biljana Veselinovičová se stala novou trenérkou tenistky Lucie Šafářové. Česká jednička s bývalou fedcupovou kapitánkou Srbska a trenérkou Slovinky Katariny Srebotnikové pracuje od listopadu.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Lucie Šafářová

Článek

Třiadvacetiletá Šafářová se v sezoně rozešla s koučem Patrikem Navarou a s Veselinovičovou se domluvila díky agentuře IMG, která hráčku zastupuje. "Ptala jsem se na možnosti a doporučili mi Biljanu. Na zkoušku se mnou byla na posledním turnaji v Poitiers a pak jsme se rozhodly spolupracovat," řekla Šafářová ČTK.

Šafářová chce společně s Veselinovičovou nakouknout do světové dvacítky. "Ten cíl tam je. Uvidíme, jak to půjde," řekla Šafářová, před třemi lety 22. hráčka světa, která je aktuálně na 33. místě. "Dvacítka je určitě cílem, ale hlavně nesmí být Lucie tolik zraněná, jako bývala dřív, a proto musí zlepšit kondici," řekla Veselinovičová.

Šafářovou označila za výbornou hráčku, která má velký prostor ke zlepšení především po fyzické stránce. "Fyzička se musí zlepšit, aby se vyhnula zraněním, což je klíč k její tenisové budoucnosti," řekla Veselinovičová. "Kondice a její umění ji posunou ke dvacítce a k tomu musí více využívat výhodu levé ruky."

V minulosti Veselinovičová pracovala s někdejší dvacítkou Srebotnikovou a pomáhala v týmu světové jedničky Amélie Mauresmové z Francie. Nabídku pracovat s Šafářovou přijala bez dlouhého otálení. "Od začátku mě to baví. Jsem ráda a od prvního dne mám dojem, že se známe už dlouho," řekla Veselinovičová.

Reklama