Hlavní obsah

Tenista Roddick se po mononukleóze cítí v pohodě

BRISBANE

Americký tenista Andy Roddick si před novou sezónou pochvaluje, že se po více než šesti měsících cítí opět úplně zdravý. Bývalou světovou jedničku limitovaly v druhé polovině roku následky mononukleózy, která mu vzala síly.

Foto: Pat Carter, ČTK/AP

Americký tenista Andy Roddick.

Článek

Osmadvacetiletý Roddick má za sebou rozpačitou sezónu. Kromě lednového Australian Open nepostoupil ani na jednom grandslamovém turnaji do čtvrtfinále a v srpnu klesl až na 13. místo žebříčku, takže poprvé v historii nebyl v Top Ten ani jeden Američan.

"Bojoval jsem s nemocí velkou část roku. Teď se poprvé od května cítím opravdu zdravý, což je záležitost, díky níž se zbavíte velkého psychického bloku," řekl ve středu Roddick. "Když jste zdraví, máte pocit, že můžete dokázat cokoli. Takže jsem čerstvý, nadšený a připravený," dodal aktuálně osmý hráč světa.

Roddick stejně jako letos zahájí sezónu na turnaji v Brisbane, jenž startuje v neděli 2. ledna. V městě na východním pobřeží Austrálie bude obhajovat titul, který získal po finálové výhře nad Radkem Štěpánkem, jenž bude v Brisbane hrát i nyní.

"Minule to pro mě byl opravdu dobrý odrazový můstek do sezóny. Mám tenhle turnaj rád a hlavně moje žena si to tady vždycky užívá, takže nepředstírejme, že jsem měl na výběr," řekl s úsměvem Roddick, jenž bude na turnaji druhý nasazený po Švédovi Robinu Söderlingovi.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori