Hlavní obsah

Dlouhý získal hned na úvod tenisové sezóny titul v Brisbane

BRISBANE

Deblista Lukáš Dlouhý vyhrál se svým novým partnerem Paulem Hanleym z Austrálie úvodní turnaj sezóny v Brisbane. Celkově má sedmadvacetiletý Dlouhý na svém kontě devět deblových titulů. Ve dvouhře se radoval z trofeje nejvýše nasazený Robin Söderling ze Švédska, jenž zdolal obhájce prvenství Američana Andyho Roddicka 6:3 a 7:5.

Foto: Pavel Lebeda, ČTK

Lukáš Dlouhý.

Článek

Český daviscupový reprezentant Dlouhý se dohodl na spolupráci s Hanleym na sklonku minulého roku poté, co se rozešel s Indem Leanderem Paesem. V Brisbane nově složený pár neprohrál jediný set, ve finále jim za stavu 6:4 vzdala dvojice Robert Lindstedt, Horia Tecau. Za výhru získá každý z nich 11 700 dolarů.

"Je mi líto Roberta (Lindstedta), který se zranil už v semifinále, ale získali jsme titul a jsme z toho nadšení," řekl Dlouhý, který bude hrát s Hanleyem i na Australian Open. "Jak to bude dál, o tom se budeme teprve bavit, ale tohle je dobrý start," řekl Hanley.

Söderling předvedl ve finále skvělý výkon především na servisu, kde zaznamenal 16 es. "Většinou to bývám já, kdo má lepší servis. Dnes ale vždy, když jsem vycítil šanci, přišlo jedno z jeho velkých podání," povzdechl si Roddick.

Po vítězství si šel Söderling potřást rukou se svým novým koučem Claudiem Pistolesim. "Pracujeme spolu pár týdnů, tohle je náš první turnaj a zatím to jde docela dobře, ne?" usmíval se Švéd, který se tímto výsledkem zařadil ke spolufavoritům úvodního grandslamového turnaje v Melbourne. Tam ještě v kariéře nikdy nepřešel druhé kolo.

Turnaj v Čennaí vyhrál Wawrinka

Švýcar Stanislas Wawrinka vyhrál turnaj v Čennaí. Třetí nasazený hráč, který v semifinále vyřadil jedničku Tomáše Berdycha, v dnešním finále porazil Xaviera Malisse z Belgie po setech 7:5, 4:6 a 6:1.

Pětadvacetiletý Wawrinka měl titul v Čennaí na dosah už před rokem, tehdy ale nestačil na Chorvata Marina Čiliče. Dnes Malisse porazil ve finále za dvě hodiny a 15 minut a připravil tak třicetiletého belgického soupeře o možnost zopakovat tři roky starý triumf.

BRISBANE, muži (tvrdý povrch, dotace 422 300 dolarů):
Dvouhra - finále:
Söderling (1-Švéd.) - Roddick (2-USA) 6:3, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Dlouhý, Hanley (3-ČR/Austr.) - Lindstedt, Tecau (4-Švéd./Rum.) 6:4, skreč.
ČENNAÍ, muži (tvrdý povrch, dotace 398 250):
Dvouhra - finále:
Wawrinka (3-Švýc.) - Malisse (7-Belg.) 7:5, 4:6, 6:1.
SYDNEY (tvrdý povrch, dotace 618 000 dolarů):
Dvouhra žen - 1. kolo:
Clijstersová (3-Belg.) - Dulgheruová (Rum.) 6:1, 6:2, Kuzněcovová (Rus.) - Dokičová (Austr.) 6:2, 6:2.
HOBART, ženy (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Vinciová (4-It.) - Oprandiová (It.) 7:6 (7:0), 6:3, Erraniová (7-It.) - Čakvetadzeová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:3, Kerberová (8-Něm.) - Dateová-Krummová (Jap.) 7:5, 7:6 (7:3), Moritaová (Jap.) - Amanmuradovová (Uzb.) 3:6, 6:1, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - 1. kolo:
Grothová, Zakopalová (Austr./ČR) - Pelletierová, Pučeková (Kan./Běl.) 6:3, 6:1.

Reklama

Související témata: