Hlavní obsah

Tenista Dlouhý si po týdnu opět zahraje o titul. Zakopalová se do finále nedostala

Český tenista Lukáš Dlouhý si po týdnu opět zahraje o titul. Spolu s Australanem Paulem Hanleym postoupil do finále turnaje v Sydney, v kterém narazí na nejvýše nasazený pár americká dvojčata Mika a Boba Bryanovy. O titul si naopak nezahraje česká tenistka Klára Zakopalová, která v semifinále turnaje v Hobartu nezahraje prohrála s Australankou slovenského původu Jarmilou Grothovou 3:6 a 2:6.

Foto: David Ramos, ČTK

Český tenista Lukáš Dlouhý.

Článek

Ve finále ženské dvouhry v Sydney získala titul Číňanka Li Na. Třetí nasazenou hráčku Kim Clijstersovou porazila 7:6 a 6:3, přestože v první sadě prohrávala s belgickou tenistkou už 0:5. Li Na získala čtvrtý titul v kariéře.

Clijstersová naopak v Sydney nenavázala na triumfy z let 2003 a 2007. Bývalá světová jednička si navíc připsala první porážku ve 14 finálových a semifinálových zápasech po předloňském návratu po mateřské pauze.

Dlouhý s Hanleym zatím prožívají úspěšný start do nového roku a můžou získat druhý titul za sebou. Před týdnem společně triumfovali v Brisbane, kde zahájili sezonu. Český tenista bude hrát o jubilejní desátý titul v deblu.

V Sydney se radovaly z titulu české tenistky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Ve finále porazily krajanku Květu Peschkeovou a Slovinku Katarinu Srebotnikovou 4:6, 6:4 a 10:7.

Benešová se Záhlavovou-Strýcovou si připsaly šestý společný titul v deblu. Naopak Peschkeová se Srebotnikovou přišly o šanci získat druhý titul za sebou a po triumfu minulý týden v Aucklandu zaznamenaly první prohru v sezoně.

Zakopalová se do finále nedostala

Turnajová pětka Zakopalová přišla v Hobartu o možnost zahrát si dvanácté finále v kariéře. Osmadvacetiletá Češka dosud na okruhu WTA získala dva tituly, oba před šesti lety v Portoroži a Hertongenboschi.

Třiadvacetiletá rodačka z Bratislavy Grothová, která za Austrálii hraje od roku 2009, se ve finále utká s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Tenisový turnaj žen v Hobartu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Grothová (6-Austr.) - Zakopalová (5-ČR) 6:3, 6:2, Matteková-Sandsová (USA) - Šuaj Pcheng (Čína) 4:6, 6:1, 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grothová, Zakopalová (Austr./ČR) - Grandinová, Uhlířová (4-JAR/ČR) 6:4, 7:5.
Tenisový turnaj v Aucklandu:
Muži (dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6:3, 7:5, Nalbandian (6-Arg.) - Almagro (2-Šp.) 6:4, 6:2.
Tenisový turnaj v Sydney:
Muži (dotace 422.300 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Simon (Fr.) - Gulbis (3-Lot.) 7:6 (7:1), 6:0, Troicki (4-Srb.) - Mayer (Něm.) 6:4, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý, Hanley (ČR/Austr.) - Bopanna, Kúreší (Ind./Pák.) 7:5, 4:6, 10:8.
Ženy (dotace 618.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Li Na (8-Čína) - Clijstersová (3-Belg.) 7:6 (7:3), 6:3.
Čtyřhra - finále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Peschkeová, Srebotniková (3-ČR/Slovin.) 4:6, 6:4, 10:7.

Reklama

Související témata: