Hlavní obsah

Balerína Wozniacká start nepokazila

MELBOURNE

Ačkoli je světovou jedničkou, grandslamový turnaj dosud nevyhrála a na Australian Open čelí obřímu tlaku. „Nesázejte na ni, nemá na to,“ píše se na internetových diskusích fanoušků. Caroline Wozniacká však úvodní melbournský duel zvládla bez potíží.

Foto: ČTK/AP

Caroline Wozniacká na Australian Open

Článek

Šedivý outfit z US Open, v němž Dánka vypadala jako ženská verze Terminátora, nahradil růžovobílý model primabaleríny od návrhářky Stelly McCartney, raketu firmy Babolat vystřídal za velké peníze rám Yonex.

S novými kontrakty v kapse se ale Wozniacké začátek sezóny nevyvedl. Při generálce v Sydney ji přejela Slovenka Dominika Cibulková. „Loni jsem měla také špatný start, o to lepší byl závěr roku,“ uklidňovala se dcera polských rodičů.

Vyfasovat pro první kolo v Melbourne Argentinku Dulkovou však nevypadalo jako příjemný los. „Hodně mění rytmus, není lehké vnutit jí mou hru, ale zvládla jsem to dobře,“ pochválila se Wozniacká po dvousetové výhře nad přítelkyní chilského tenisty Fernanda Gonzaleze.

Dánka teď prožívá stejně obtížné chvíle jako bývalá světová jednička Ruska Dinara Safinová, která donekonečna musela odpovídat, jaké to je, vyhřívat se na výsluní žebříčku WTA a na kontě získaných grandslamů mít přitom velkou nulu. To vše za pobavených úsměvů amerických sester Williamsových (Serena a Venus jich spolu nasbíraly dvacet).

Wozniacká se zatím rozhodit nenechala, a tak ji na tiskovce mohl rozesmát dotaz, zda zná písničku Sladká Caroline od Neila Diamonda. „Mám ji v iPodu,“ hihňala se vítězka. Při pohledu na potenciální soupeřky pro další kola už ji ale smích přecházel. Ve třetím by si mohla opět zahrát s přízrakem ze Sydney – Slovenkou Cibulkovou.

Reklama

Související témata: