Hlavní obsah

VIDEO: Vyděšené Radwaňské ulétl kus rakety a málem prohrála s 40letou veteránkou

Jakoby se na jedinou polskou tenistku v pavouku hlavní soutěže Australian Open Agnieszku Radwaňskou sypal celý svět. Jen co se uzdravila po zranění levé nohy, v třísetové bitvě s o téměř dvacet let starší a 44 míst hůře postavenou Japonkou Kimiko Dateovou Krummovou se jí ozvaly problémy se zády, které si musela nechat ošetřit. A ani to zdaleka nebylo všechno.

Foto: ČTK/AP

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská

Článek

Dvanáctá nasazená hráčka v koncovce třetí sady, kterou nakonec vyhrála 7:5, při returnu náhle přišla o kus rakety. Ve firmě Babolat, která má s Radwaňskou smlouvu na rakety, asi nebyli moc rádi, když viděli, jak se jejich výrobek po kontaktu s míčkem rozlomil na dva kusy. Polské tenistce zůstala v ruce jen rukojeť, zatímco větší zbytek rakety uletěl směrem k divákům.

Radwaňská chvíli nevěřícně koukala na torzo, které jí zůstalo v ruce a poté si došla k lavičce pro novou raketu. A to jí nakonec k vítězství v prvním kole pomohlo. Bitvu trvající dvě hodiny a 34 minut, během níž obě tenistky dohromady sedmnáctkrát ztratily svůj servis, nakonec Polka s veteránkou dámského profesionálního tenisu vyhrála po setech  6:4, 4:6, 7:5.

„Když jsem na kurtu, nepřemýšlím o věku. Prostě se snažím ze sebe dostat to nejlepší. Mentálně mám oproti mladším hráčkám výhodu. Ale moje dnešní soupeřka byla v Top 10, taky má spousty zkušeností. Rozdíl je spíše ve fyzičce,“ řekla po utkání čtyřicetiletá Krummová.

Reklama

Související témata: