Hlavní obsah

Agassi následuje svoji ženu Grafovou do tenisové Síně slávy

Andre Agassi se v nejkratším možném termínu pět let po ukončení kariéry dočká uvedení do tenisové Síně slávy v Newportu. Populární Američan a manžel slavné německé hráčky Steffi Grafové, jíž se stejné pocty dostalo už v roce 2004, bude mezi legendy zařazen při slavnostním ceremoniálu 9. července.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Americký tenista Andre Agassi

Článek

Rozhodlo o tom hlasování o nových členech na základě zářijových nominací. Agassi byl tehdy navržen jako jediný zástupce v kategorii nedávných hráčů.

Agassi je jedním ze šesti tenistů, kterým se v historii podařilo vyhrát všechny čtyři grandslamové turnaje. Celkem v dvacetileté kariéře získal osm těchto prestižních trofejí, z toho polovinu na Australian Open a dvě na US Open. Celkem vyhrál 60 turnajů ATP, dvakrát Davis Cup a 101 týdnů byl lídrem světového žebříčku. Kariéru ukončil v roce 2006.

"Je pro mě čest ocitnout se vedle největších světových tenistů," řekl čtyřicetiletý Agassi v Las Vegas na půdě vlastní tenisové školy pro děti ze sociálně slabších rodin, kterou v roce 2001 ve svém rodném městě založil.

Reklama