Hlavní obsah

Berdych bude bojovat o čtvrtfinále Australian Open v neděli ráno

škv, grgSport.cz

Jediný český zástupce ve dvouhrách se v neděli představí na tenisovém Australian Open. Tomáš Berdych bude na dvorci Margaret Courtové bojovat o svou premiérovou účast ve čtvrtfinále na prvním grandslamu roku. Jeho soupeřem bude devátý nasazený Španěl Fernando Verdasco.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Tomáš Berdych.

Článek

S o dva roky starším Verdascem má pětadvacetiletý Berdych pozitivní bilanci. Z deseti zápasů vyhrál šestkrát, na tvrdém povrchu hovoří čísla v Berdychův prospěch v poměru 5:1.

Utkání se odehraje na dvorci Margaret Courtové a nezačne dříve než v 04:30 SEČ. Před tímto duelem je na kurtu ještě naplánovaná čtyřhra legend (začíná v 01:00 SEČ), po ní pak třetí kolo mužské čtyřhry.

V případě postupu by Berdycha ve čtvrtfinále čekal lepší z dvojice Novak Djokovič - Nicolas Almagro.

Nedělní program Australian Open:
Rod Laver Arena:
01:00 Wozniacká (1-Dán.) - Sevastovová (Lot.), Li Na (9-Čína) - Azarenková (8-Běl.), Robredo (Šp.) - Federer (2-Švýc.), 9:00 Petkovicová (30-Něm.) - Šarapovová (14-Rus.), Roddick (8-USA) - Wawrinka (19-Švýc.).
Hisense Arena:
03:00, Almagro (14-Šp.) - Djokovič (3-Srb.), Kuzněcovová (23-Rus.) - Schiavoneová (6-It.).
Margaret Court Arena:
nejdříve od 4:30 Berdych (6-ČR) - Verdasco (9-Šp.), 1. kolo čtyřhry Lucicová, Tomic (Chorv./Austr.) - Záhlavová-Strýcová, Marach (ČR/Rak.)
Kurt číslo 2:
3. kolo čtyřhry Peerová, Peng (Izr./Čína) - Peschkeová, Srebotniková (ČR/Slovin.), Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) - Görgesová, Raymondová (Něm./USA)
Kurt číslo 3:
3. kolo čtyřhry Benešová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Matteková-Sandsová, Shaughnessyová (USA)

Reklama